Krstajić posle poraza: Ništa mi nismo eksperimentisali

Mladen Krstajić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da „ništa nije eksperimentisao“ u prijateljskoj utakmici sa Čileom, da bi zatim poraz pokušao da opravda činjenicom da na teren nije izveo naš najjači sastav.

On tvrdi da je ovo bila prilika da isproba sve ono što će nam biti potrebno na Svetskom prvenstvu.

– Svesno smo ušli u meč kombinujući i odmarajući igrače koji su dosta nastupali tokom prethodne sezone i koji su za nas izneli kvalifikacije. Dali smo šansu mlađim igračima da vidimo kako će odgovoriti na zadatke, a tu je bilo dobrih i slabijih. Normalno je da poraz boli, ali kao što smo rekli rezultat nije prioritet, istakao je Krstajić na konferenciji za medije posle meča u Gracu.

On je dodao da je primljen „jeftin“ gol, a zatim je naglasio:

– Trebalo je da igramo bržim pasovima, ali i da budemo sigurniji u fazi odbrane. Moramo još bolje da se krećemo u fazi napada i da imamo bolju kontrolu lopte. Probaćemo sve to da popravimo, napravićemo detaljnu analizu ove utakmice.

Krstajić se posebno osvrnuo na konstataciju novinara da je u ovoj utakmici eksperimentisao sa sastavom naše ekipe.

– Ništa mi nismo eksperimentisali, imamo fond igrača koje imamo, nemamo druge. Imamo mlađe ili iskusnije, a svakako je činjenica da naši mladi igrači imaju potencijal. Kad tri-četiri klinca počnu utakmicu normalno je da prave pogrešne pasove, to je normalno i u fudbalu i u sportu i ne mogu ništa da im zamerim. Uz iskustvo i sa ove utakmice normalno je da ćemo doći do bolje forme. Poraz je možda bolan, ali pokazuje u kojoj se fazi trenutno nalazimo.

Selektor se nije složio sa procenom novinara da je bilo i neozbiljnosti u našoj igri.

– Ne slažem se. Igrači su maksimalno ozbiljno prišli ovoj utakmici, kao i pred svaki trening. Ne mogu da im zamerim na motivaciji, ali ovo jeste bila prijateljska utakmica. Normalno je da igrači koji su tek prvu nedelju na pripremama teško ulaze u ritam. Ipak, Kostarika je već za desetak dana.

Selektor Čilea Reinaldo Rueda bio je zadovoljan pobedom protiv „jedne evropske ekipe“.

– Velika je stvar pobediti jednu ovakvu ekipu, ekipu koja igra na Svetskom prvenstvu. Ovo je rival iz elite, ovu ekipu čine igrači iz Premijer lige, Primere, Serije A, rekao je Rueda.

Fudbaleri Srbije nastavljaju pripreme u Austriji, a u subotu ih očekuje i druga pripremna utakmica ovoga puta protiv Bolivije, susret koji će biti i poslednji pred odlazak na Svetsko prvenstvo.

Komentari
Advertisements