Krstajić o glasinama: Jedina istina oko kapitenske trake

krstajic i kokeza

Selektoru Mladenu Krstajiću zasmetali su tračevi po kojima postoje „tajni“ razlozi zbog kojih je oduzeo kapitensku traku Branislavu Ivanoviću.

U otvorenom razgovoru sa novinarima Krstajić je pričao i o očekivanjima od Ivanovića, kao i o značaju boravka Dejana Stankovića i Saše Ilića u kampu naše reprezentacije u Austriji.

Selektor je naglasio da pokušava da ne ponavlja greške koje su nas skupo koštale na Svetskim prvenstvima 2006, kada je i on igrao, kao i 2010. godine kada je nastupao u kvalifikacijama ali ga nije bilo u Južnoj Africi.

– Ima dosta stvari koje nisu funkcionisale, a pričao sam i sa Dekijem (Stankovićem) i drugim igračima koji su bili u Juđnoj Africi šta nije išlo. Za sada sve ide kako treba, ali najbitnija je atmosfera. Iskreno da vam kažem, bilo je toliko priča oko te kapitenske trake, pričalo se kako Stanković treba da ostane igrač sa najviše nastupa, da se to krije iza svega. Jedina istina je da Bane treba da se rastereti, da bude zdrav i da bude deo reprezentacije Srbije. Nema nikakvih zakulisnih radnji po kojima je Dejan Stanković došao ovde u Austriju da bi izdejstvovao da Bane Ivanović nema više nastupa od njega. Bane treba da se rastereti i tu je kraj. Dok god bude profesionalac biće u reprezentaciji, poručio je Krstajić.

On je takođe odbacio priče da je bilo izvesnih tenzija između naših igrača na susretu sa Čileom, pošto su pojedini novinari preneli da je bilo oštrijih reči između Živkovića i Mitrovića.

– Sad ću da im kažem da stalno dižu palac posle svakog dodavanja. Oni su stvarno dobri momci, nema veze da li nekad kažeš, d’izvineš znate već šta, nego da je zdrava atmosfera. Rekao sam vam sve i za traku i za Sergeja i Ljajića i Kolarova. Mi smo, kao što je predsednik Vučić rekao, ovde radi Srbije, rekao je Krstajić.

Na osmeh novinara posle pominjanja Vučića, Krstajić se malo brecnuo.

– Ja u životu nikad nisam glasao u Srbiji. Imam dvojno državljanstvo i jednom sam glasao u Bosni za mog prijatelja, ali sam uvek poštovao funkciju predsednika ko god da je na njoj, zaključio je srpski selektor.

Komentari
Advertisements