Krstajić o porazu od Čilea: Jutros do tri smo radili analizu [VIDEO]

Dugo se posle utakmice sa Čileom očigledno većalo koji sledeći korak preduzeti, ali je sve „presekao“ selektor Mladen Krstajić koji je hrabro izašao pred novinare. Kao što je zadatak „sedme sile“ da prenese izjave fudbalskoj javnosti, tako su ovog puta informacije tekle u drugom smeru – selektor se, slobodno možemo reći našao na udaru posle loše predstave protiv Čilea, a samo desetak dana pre prve utakmicena Svetskom prvenstvu.

Krstajića ipak ne boli glava samo od sinoćnjeg rezultata, mada je pokušao da je razbistri vožnjom bicikla od hotela reprezentacije do trening centra.

– Imam glavobolju od kad sam postao selektor, kao i za svaki drugi posao. Nosim se dobro sa tim i to je sasvim normalno u ovom poslu. Glava je provetrena, a bicikl je samo da malo promenimo rutinu, započeo je Krstajić svoju priču.

U opširnom razgovoru sa novinarima selektoru se svakako nemože zameriti na potpunoj otvorenosti. Govorio je o svemu, o dilemama koje ima, neke koje je prikriveno i otkrio, ali pre svega je stalno ponavljao da se samo pozitivnom atmosferom dolazi do dobrog rezultata.

Što se tiče utakmice sa Čileom, Krstajić posle nje nema novih briga.

– Ne brine me ništa. Svesno smo ušli u utakmicu da kombinujemo sa mladim igračima, da osete atmosferu u A reprezentaciji. I da je bilo nerešeno 0:0 bilo bi isto. Do tri sata jutros pravili smo analizu, kompletan stručni štab, znamo gde smo grešili. Više je bilo loših stvari, pokazalo nam je smernice – da smo brži na pasu, da smo bolji u tranziciji, da guramo loptu u prostor. Nisam zadovoljan naravno, svesni su i igrači da smo odigrali slabo, ali ne mogu da kažem da nisu hteli. Posle duge sezone i pauze to je i normalno, sedmi je dan priprema i ne treba biti oštar.

Krstajić je opravdanje za poraz od Čilea potražio i u umoru igrača, od kojih su mnogi odigrali preko 50 utakmica tokom sezone.

– Momci nisu mašine, moraju da odmore. Imali smo faze kada smo napadali, ali smo gubili i čiste lopte. Nismo imali dobar prijem lopte, dobar pas, tečnost u igri. Neke stvari nisu funkcionisale kako treba, ali ne mogu da budem nezadovoljan zalaganjem. Do subote ćemo imati još četiri-pet treninga i u subotu ćemo protiv Bolivije izvesti ekipu koja će biti blizu one koja će igrati protiv Kostarike, poručio je Krstajić.

Komentari
Advertisements