Krstajić otvoreno o svemu: Naša kultura ne dostiže evropske i svetske standarde

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić dugo je razgovarao sa novinarima koji prate pripreme u Austriji, a tema je bilo na pretek.

On je posebno naglasio priču o dobroj atmosferi koja, istini za volju i poznato je iz drugih sportova, često zna da odnese prevagu.

– Sve što radimo, radimo zbog dobre atmosfere. Imamo reprezentaciju koju imamo, odlučio sam da povedem mlade igrače da učestvuju na Svetskom prvenstvu jer su zaslužili, imaju kvalitet i budućnost su srpskog fudbala. Kostur je tu koji je izvukao kvalifikacije, zasluženo su na ovom spisku. Najbitnija je atmosfera u ekipi i naravno da stručni štab treba sve da upakuje i prezentuje u Rusiji.

Novinari su se obrušili na selektora pošto nakon susreta sa Čileom nisu dobili izjave od kapitena Kolarova, Matića i Sergeja Milinković-Savića.

– Nije to suština da on neće, ali možda ste i vi krivi što igrači daju ili ne daju izjave. Potrudiću se već u narednom periodu da svi daju izjave, morate malo gledati dvosmerno. Gledajte i njihovu situaciju, navijači u klubovima, u žiži su interesovanja, ali ja ću se potruditi da svi budu na raspolaganju. I oni su pod pritiskom, neke informacije koje su izlazile u javnost nisu zaslužili, momci su pravi, ne beže od toga i treba da gledamo dvosmerno.

Novinari su konstatovali da nije normalno da Sergej Milinković-Savić, kao jedna od najvećih novih zvezda u nacionalnoj selekciji, ne želi da govori za javnost.

– To su neka vremena iz prošlosti, ja sam imao takav nastup kada je bilo teško da izlazim u javnost, ali kada je bilo dobro bežao sam od novinara, nema potrebe da izlaziš pred novinare kada sve ide kako treba. Teže je naravno objasniti kad stvari nisu išle. Radi se o pravom profesionalcu i momku, izaćiće pred vas, dečko je na nivou i karakter, profesionalac. Možda ima svoje ljude i savetnike pošto je veliki pritisak i promena kluba, pričamo o hiljadama dinara o platama kod nas, a ovde su cifre desetine i stotine miliona evra. Znam da vas interesuje sve, da naše ljude interesuje šta se dešava u reprezentaciji.

Međutim, Krstajić je zaključio oštro:

– Naša kultura ne dostiže evropske i svetske standarde. Juče navijači viću Stojkoviću „Mustafa“… Daj da podržimo ove momke, meni je nebitno da li ću biti selektor posle Svetskog prvenstva. Svi pitaju zašto nisam pozvao Gaćinovića, a Lev nije pozvao možda i najboljeg igrača Mančester Sitija. Nastasića mi je najviše žao, pričaju što sam pozvao dvojicu iz Zvezde, a ja „grobar“. Možda nisam stručnjak, ali imam stručne ljude oko sebe, imam tim koji sprema igrače. Voleo bih da sam zvao svih 35 igrača, ali to jednostavno nije moguće, zaključio je selektor Krstajić.

Komentari
Advertisements