Filip Kostić: Cilj je da prođemo grupu

Luka Jović i Filip Kostić na pripremama reprezentacije u Austriji

Standardni prvotimac Hamburga Filip Kostić još ne zna koja će mu biti sudbina iako ima ugovor sa svojim klubom koji će sledeće sezone nastupati u Cvajti, ali o tome u ovom trenutku preterano ni ne razmišlja.

Reprezentativac Srbije trenutno je u potpunosti fokusiran na pripreme za Svetsko prvenstvo i priče o promeni klupske sredine ga sada ne interesuju.

– Još uvek imam ugovor sa Hamburgom tako da imam klub. Ovde smo izolovani što je dobro jer nam je potreban mir kako bismo se što bolje pripremili za Svetsko prvenstvo. Prva utakmica na Mundijalu je najbitnija i svi smo fokusirani na to, mada nas očekuje još i utakmica sa Bolivijom koja će biti „generalna proba“ pred polazak u Rusiju. Prvi susret sa Čileom bio je i dobar i loš, ali je činjenica da je selektor dosta kombinovao sastav, procenio je Kostić.

Svoj doprinos Kostić je već dao tokom kvalifikacija uz jasan cilj na Svetskom prvenstvu.

– Naš cilj je da prođemo grupu u Rusiji. Jaki smo u ofanzivnom pogledu, imamo brze igrače, brzu završnicu. Jaki smo kao kolektiv i to bi mogla da bude naša prednost. Imamo jake, iskusne igrače i mislim da možemo da budemo iznenađenje na Svetkom prvenstvu.

Luka Jović i Filip Kostić na konferenciji za medije u Austriji

Kostić je pred okupljanje reprezentacija za pripreme bio u centru incidenta koji je mogao da ima posledice po njegov nastup za reprezentaciju, kada mu je teško pretučen brat. U sredu su se pojavili neki novi detalji pošto su uhapšeni napadači, ali srpski reprezentativac nije želeo da ih komentariše.

– Već sam rekao šta imam što se toga tiče i ne bih više da pričam o tome. Ovde sam fokusiran samo na reprezentaciju, zaključio je Kostić.

Komentari
Advertisements