Krstajić „razvalio“ igrače, Jović dobio čestitke

Luka Jović na pripremama u Austriji

Fudbaleri Srbije koji se nalaze na pripremama u Austriji za Svetsko prvenstvo imali su u sredu težak dan. Selektor Mladen Krstajić nametnuo je više nego žestok ritam koji su igrači uspeli da isprate do kraja, ali su morali da istaknu da u skorije vreme nisu teže radili.

Razlog tome je svakako i blizina poslednje provere pred polazak za Rusiju, koja će u subotu biti odigrana u Gracu protiv selekcije Bolivije. Krstajiću preostaje malo vremena da isproba sve linije tima i već se odluči za startnih jedanaest koji će istrčati na teren tokom premijere Mundijala sa Kostarikom.

Selektor je već i najavio da bismo u subotu na terenu Merkur Arene mogli da vidimo sastav koji će biti identičan onom na prvom susretu Svetskog prvenstva, pa su ovi dani poslednja prilika da se igrači nametnu i obezbede sebi mesto u startnoj postavi.

Jedan od onih koji se bori za minutažu je i Luka Jović.

– Bio mi je san da odem na Svetsko prvenstvo i nadam se da ću dobiti šansu. Naravno da prednost ima Aleksandar Mitrović jer svi znamo koliko on ima nastupa za nacionalni tim, koliko je bitan za našu ekipu i koliko je doneo u kvalifikacijama. Ipak, nije moje da pričam o tome da li sam zaslužio nastup, šef je tu da odluči i on će doneti najbolju odluku za ekipu. Ja se neću buniti kako god da odluči, poručio je Jović.

On je dodao da ni sami igrači nisu zadovoljni izdanjem u prvoj pripremnoj utakmici sa Čileom.

– Niko nije zadovoljan utakmicom u ponedeljak. Mislim da je sada najvažnije da su nam glave mirne, jer zaista imamo veliki pritisak, a on dolazi i od strane medija. Videćemo već protiv Bolivije kako ćemo odgovoriti na sva pitanja postavljena nakon prošle utakmice. Izolovani smo od svega ovde u Austriji i mislim da je to jako bitno.

Luka Jović na pripremama reprezentacije u Austriji

Jović na Svetsko prvenstvo ide iz Ajntrahta, kluba iz Bundeslige koji će verovali ili ne dati najviše igrača za Svetsko prvenstvo.

– Nisam ni ja znao za taj podatak ali mi je jako drago zbgo toga. Već smo bili završili sezonu kada je stigla informacija da ću biti na spisku, ali imamo našu zatvorenu grupu na društvenim medijima gde su mi čestitali i ljudi iz kluba. Mislim da smo svi mi iz Ajntrahta u podjednakim ekipama i voleo bih da svi sa svojim reprezentacijama prođemo u drugi krug, zaključio je Jović.

Komentari
Advertisements