Veliko iznenađenje, Grci šampioni Evrope!

Stefano Tempesti, Pro Reko

Olimpijakos – Pro Reko 9:7 (2:1, 2:3, 3:2, 2:1)

Veliko iznenađenje desilo se u Đenovi, grčki Olimpijakos je savladao Pro Reko u finalu i slavio drugi put u istoriji Lige šampiona nakon 2002. godine.

Pro Reko, najjači vaterpolo klub već više od decenije, dobio je organizaciju finalnog turnira, sve je bilo spremno za slavlje, ali se pokazalo da u Evropi ima još nekoliko ozbiljnih ekipa.

Tim našeg Vladimira Vujasinovića je u četvrtfinalu F8 mučila Breša, koja je pala nakon peteraca, onda u polufinalu Jug, bilo je 9:8, ali Olimpijakos je sprečio osvajanje trona i slavio je sa 9:7, priredivši malu senzaciju. Grci su bili u finalu u sezoni 2015/16, tada im je titulu oteo Jug, ali ovog puta je sve došlo na svoje i titula ide u Pirej.

U finalu se igralo gol za gol sve do treće četvrtine kada su Grci poveli sa 6:4, ali se Reko vratio i poravnao na 6:6. To je, međutim, bilo sve od Italijana koji su protivniku dozvolili da serijom 3:0 ode na 9:6 i osigura titulu.

U pobedničkom timu je najbolji bio Joanis Fudulis sa četiri pogotka. U borbi za treće mesto slavila je Barseloneta protiv hrvatskog Juga 14:8.

Komentari
Advertisements