Obradović: Idemo na pobedu i u Portugaliji

Ljubomir Obradović

Rukometaši Srbije u četvrtak igraju revanš utakmicu baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo 2019. protiv Portugalije.

Prvi meč u Nišu Srbija je dobila sa 28:21, a selektor Ljubomir Obradović najavljuje juriš na pobedu i u revanšu.

– Drago mi je da su igrači našli zajednički jezik samnom. Drugačija je hemija, imamo poverenje jedni u druge, što se tiče taktike s moje strane, odnosno, odgovornosti i sprovođenja zadataka sa njihove. Ne razmišljamo o plusu. Ako želimo da napredujemo individualno i kolektivno, moramo da pobedimo Portugaliju u gostima. Momci su skoncentrisani, ostaje nam da dodajemo malo u napadu, odbrani, kontranapadu. Utakmica je bila naporna, moramo da imamo rotaciju.

Obradović uveren je da će Portugalci ići na „sve ili ništa“.

– Oni nemaju šta da izgube posle ovog poraza. Pokušaće da nadoknade minus. Videćemo da li za ova tri treninga mogu da pripreme iznenađenje, to jest, da odbranama 6-0 i 3-2-1 dodaju još neke, možda 5+1 ili 4-2. Obradićemo i taj deo taktike. Imamo još neka iznenađenja za njih. Idemo hrabro, odgovorno i žestoko. Nema uzmicanja i nadamo se najboljem.

Portugalci su u više navrata isticali da su favoriti u ovom dvomeču…

– Ne znam šta je očekivao, ali njihov trener je rekao da želi Srbiju. Kada je dobio Srbiju na žrebu, rekao je da sigurno prolaze. Bili su veliki optimisti. Verovatno su i dalje. Na nama je da im taj optimizam uskratimo. Posle utakmice smo čuli sa njihove strane da Srbija može svakog da pobedi kod kuće i da to nije iznenađenje. Našu reprezentaciju moraju svi da respektuju. Tako bi trebalo da se postavljamo ako želimo da vratimo rukomet tamo gde mu je i mesto. Ne precenjujemo, ni potcenjujemo protivnike. Prihvatio sam ovu odgovornu ulogu da se naš rukomet ne nađe u C grupi i pretkvalifikacijama za velika takmičenja.

Nije se puno davalo šanse ovom srpskom sastavu….

– To su samo slobodne procene. Ne bih to gledao na takav način. Možda su neki momci bili i zapostavljeni u prošlosti. Svako dobija šansu i za sada sve dobro izgleda. Šteta što nismo imali neku prijateljsku utakmicu, jer bi to izgledalo još bolje. Imam puno poverenje u ovaj sastav. Vlada divna atmosfera između igrača. Žele uspeh, a to je najbitnije.

Desni bek nacionalnog tima, Nikola Potić, doživeo je povredu Ahilove tetive. Njega je u sastavu zamenio Nikola Crnoglavac, koji će konkurisati za duel u Portugalu.

Komentari
Advertisements