Prijović jedva čeka početak: Kostarika je finale, ne volim da gubim ni na treningu

Aleksandar Prijović i Marko Grujić

Napadač reprezentacije Srbije, Aleksandar Prijović, govorio je na konferenciji za medije pred početak današnjeg treninga.

Prijović je praktično doveo Srbiju na Mundijal golom u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici protiv Gruzije, a danas se rado seća tog gola i najavljuje da može da savlada i Kelora Navasa.

Meni je mnogo drago zbog tog gola, pogotovo jer je prvi u dresu Srbije. Ovo je najveći fudbalski turnir koji postoji, san svakog igrača je da bude ovde. Uživamo u
trenutku i svesni smo da imamo priliku da obradujemo naciju. Ne plašim se nijedne utakmice, a svaka sledeća je najvažnija. Ja želim da pobedim i na treningu, a Kostarika je finale za nas, rekao je Prijović.

Svojevremeno je igrao i za reprezentaciju Švajcarske u kojoj ima dosta prijatelja.

Motiv je veliki, mnogo Švajcaraca mi je poželelo sreću i pobedu. Novo iskustvo za mene, biće čudan osećaj, ali idem da pobedim. Znam dosta saigrača na drugoj strani, Mihael Lang, Stiven Cuber, međutim to ništa ne menja, moj cilj je samo pobeda, naglasio je Prijović.

Utakmicu sa Kostarikom teško je porediti sa bilo kojom drugom.

Teško je porediti ovkvu utakmicu, ovde ne potoji druga šansa, igraš samo 90 minuta protiv tog protivnika, nemaš priliku za popravni, svaki sekund je bitan, svaki minut je bitan. Može biti treme, ali ja se nadam da to toga neće doći, jer imamo mnogo igrača koji su igrali važne utakmice, izjavio je srpski reprezentativac.

Brazilski kolega pitao je Prijovića da li misli da sve četiri reprezentacije imaju podjednaku šansu za plasman u drugi krug.

Brazil jeste favorit, ali svi imaju svoje šanse. U ovakvom sistemu takmičenja ako napravite jednu grešku teško možete da je popravite, zaključio je napadač „orlova“.

Komentari
Advertisements