Rastavac: Ovo je recept za pobedu nad Kostarikom

Detalj sa konferencije za medije

Pomoćni trener reprezentacije Srbije, Milan Rastavac, analizirao je način igre reprezentacije Kostarike i govorio o mogućnostima da Srbija iskoristi slabosti rivala.

Glavna opasnost preti od Marka Urenje i Brajana Ruiza, za kojeg kaže da je mozak igre Kostarikanaca.

Imaju po bokovima igrače koji im daju kvalitet i centralnog napadača koji je veoma brz. Mi smo te stvari pokušali da detektujemo, imaju jako dobru gustinu u sredini terena, pa su svi slobodni prostori po bocnim pozicijama. Ključno je da iskoristimo kvalitet naših igrača, kaznimo sve slabosti Kostarike i držimo utakmicu pod kontrolom. Kostarika svojom agresivnošću pokušava da dođe do lopte u prostoru što bliže protvničkom golu, a iz toga proizilaze njihovi napadi preko Urenje i Ruiza. Kontinuirani napadi su pre svega vezani za sposobnost kreacije i virtuoznost Ruiza koji je mozak njihove ekipe. Naravno da svi ostali podupiru napad na svojim pozicijama, istakao je Rastavac na početku konferencije za medije.

Na prethodnom Mundijalu na kojem je učestvovala Srbija, „orlovi“ su izgubili prvi meč od Gane. Da li se ta utakmica može porediti sa ovom?

Kostarika je tim koji mnogo više teži da igra nego Gana, njihova organizacija igre je daleko kompleksnija. Nama je bitno da smo mi sebi prvo najbitniji. Naša ambicija je da pokažemo da smo takmičari u svakom minutu i kroz svaki segment naše igre. Kvaliteti protivnika jesu stvari koje uzimamo u obzir, ali pre svega sebi moramo da nametnemo sebe, jer iz istorije znmo da smo mi sebi najveći protivnik, dodao je Rastavac.

Kostarika je pred dolazak u Rusiju izgubila od Engleske i Belgije, ali „orlovi“ neće potceniti rivala.

To su bili jaki protivnici, ali svi koji dolaze na Svetsko prvenstvo zaslužuju respekt. Ne postoji šansa da ih potcenimo, jer znamo šta su sve selekcije uradile, uključujući i nas, da bi došle na Mundijal.

Pored Urenje i Ruiza veoma bitan igrač je Selso Borhes.

Značajan igrač, pogotovo u delu pripreme završnice. Mi smo se fokusirali na zaustavljanje otvaranja igre protivnika pre nego dođe u situaciju da nas ugroze u poslednjoj trećini terena. Imamo ideju i mehanizme kako to da uradimo i mislim da će to biti sve kako treba na samoj utakmici, zaključio je Rastavac.

Komentari
Advertisements