Bogdan Bogdanović: Bilo je teško, ali zadovoljan sam u Sakramentu

Bogdanovic

Košarkaš Sakramenta Bogdan Bogdanović govorio je danas za medije tokom održavanja svog kampa za buduće nade košarke u Tržnom centru ,,Ušće” o svojoj prvoj sezoni u Sakramentu.

Danas je u prodavnici Najki oprem u Tržnom centru ,,Ušće” održan drugi po redu Bogdan Bogdanović kamp za buduće nade košarke u kojem su deca različitog uzrasta imali priliku da upoznaju jednog od najboljih evropskih košarkaša i rade sa njim.

Bogdan je u svojoj ruki sezonu u NBA ligi bio uvršten u drugu petroku rukija, uz to je i proglašen najkorisnijim igračem ol-star utakmice između mladih nada Evrope i Amerike.

 – Dosta je naporno, treba izdržati. Dok nisam ušao u taj ritam, bilo je teško, ali posle sam se navikao. Generalno sam zadovoljan, ima još dosta prostora za napredak i sad je vreme da se radi na tome – rekao je Bogdanović medijima u ,,Ušču”.

Sakramento će dobiti nekog od prvih pikova na predstojećem draftu. Očekivanja pred narednu sezonu su velika kako od navijača, tako i od igrača.

 – Želim da napredujemo za nekih 10 pobeda ekipno. Da se vidi timski napreda. Imamo dosta kvalitetnu, mladu i talentovanu ekipu. Potrebno je vreme da se sve kockice sklope. Nema tamo mnogo treninga kako bi igrači pojednačno napredovali, sve se to stiče kroz utakmice i to dosta trpi. Što se tiče drafta, zavisi koga draftuje Finiks – kazao je Bogdanović.

Bogdanović će zbog nedavnog lakšeg hirurškog zahvata propustiti treći prozor kvalifikacija za SP.

Ovo je prvo leto u kojem neću pomoći nacionalnom timu. Otići ću u SAD ranije i pokušati da se što bolje pripremim za narednu sezonu. Što se tiče oporavka, sve ide po planu, ali sam daleko od potrebne fizičke spreme.

Pobeda fudbalske reprezentacije Srbijea na Svetskom prvenstvu u Rusiji nije prošla nezapaženo ni kod Bogdana.

– Pratio sam utakmica koliko sam mogao, zbog obaveza, ali naše sam pogledao. Ispromašivali smo se, ali se nadam da ćemo imati još više sreće u drugom meču. Sad da pobedimo Švajcarce i prolazimo.

Komentari