Milivojević: Švajcarci su nas iznenadili, idemo na pobedu, provokacije nas ne interesuju

Luka Milivojević, Marko Grujić, Andrija Živković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi

Reprezentativac Srbije Luka Milivojević istakao je na današnjoj konferenciji za u Svetlogorska medije uoči meča sa Švajcarskom da ,,orlovi” idu na pobedu i da neće nasesti na provokacije pojedinih igrača.

Fudbaleri reprezentacije Srbije i Švajcarske sastaće se u petak na stadionu u Kalinjingradu u okviru drugog kola grupe ,,E”. To je meč koji bi mogao da reši pitanje prolaznika u narednu fazu Svetskog prvenstva.

Jedan od pomoćnih trenera u reprezentaciji Srbije Ljubiša Ranković potvrdio je da će svi igrači biti spremni za duel sa Švajcarskom.

 – Što se tiče povreda, mislim da su svi u stroju. Žile (prim.aut. Andrija Živković) je i sa tom rukom bio u protokolu za Kostariku i biće opet. Spajić ima manju distorziju zgloba, ali je spreman. Luka je imao mali problem pred Kostariku, ali je pokazao karakter i pored toga, odigrao je meč za 10. On će takođe biti spreman. Svi su u pogonu. Igrači koji nisu igrali imali su jači trening, što je normalno, imali smo dan oporavka nakon meča, a naredni trening će biti nešto lakšeg intenziteta – rekao je Ranković

Švajcarci su u duelu sa Brazilom često pravili prekršaje i na taj način sprečavali Nejmara da bude opasniji, što je znatno uticalo na krajnji ishod meča.

 – Naravno, moramo da se pripremimo za sve te stvari i fudbalske i nefudbalske. Veliki je ulog. Oni su agresivna ekipa koja igra na ivici faula. Pretpostavljam da su tako igrali zbog Nejmara i oni su svesno išli da udvajaju i rade takve stvari. Nismo gledali tu utakmicu jer smo u tim momentima bili u avionu. Ako pobedimo, svesni smo da prolazimo grupu, što je bio i cilj. Švajcarska je ekipa koja igra dugo zajedno, iskusni su, ali ja sam optimista i želimo da rešimo to sada, da ne čekamo Brazil – objasnio je Ranković

Kapiten Kristal Palasa Luka Milovojević je zajedno sa Nemanjom Matićem i Sergejom Milinković-Savićem odlično kontrolisao sredinu terena protiv Kostarike. Sada sledi novi izazov, dosta teži, prema Lukinim rečima.

 – Kvalitentniji su od Kostarike, ali ta utakmica može biti lakša od Kostarike, a može biti i mnogo teža. Zavisi od toga kako otvorimo utakmicu. Uzeli su bod protiv Brazila koji je najveći favorit. Švajcarska je dobar tim, dobar kolektiv. Očekujemo dobru utakmicu, sa puno duela, ali ponavljam imamo dovoljno vremena da se spremimo i sve analiziramo – istakao je Milivojević.

Fudbaleri Srbije

Gol koji su Švajcarci postigli protiv Brazila za izjednačenje izazvao je mnogo kontraverzi. Smatra se da je defanzivac ,,karioka” Miranda fauliran od strane napadača Švajcarske i da je Brazil oštećen.

 – Ne znam koje su to vanfudbalske stvari koje mogu da urade. Bili bismo mnogo navini kada bismo naseli na njihove provokacije. Daćemo svoj maksimum, ima dosta vremena do petka i imamo vremena da se spremimo. Ukoliko bude potreba, tu je i VAR. Što se VAR tehnologije tiče, mislim da to nije definisano još. Prišlo nam je mnogo ljudi posle utakmice koji su rekli da je bio penal nad Mitrovićem koji nije sviran. Opet, taj gol za Švajcarsku protiv Brazila, po meni je bio faul. Ipak, uzdam se u tehnologiju – rekao je Milivojević.

Neki od reprezentativaca Švajcarske su rođeni na prostoru Kosova i Metohije i nekim svojim gestovima su već najavili da će pokušati da isprovociraju srpske igrače.

 – Meni je smešno to što rade Džaka i Šaćiri. Mislim da je Mitar rekao lepu stvar. Ako su tolike patriote, zašto ne igraju za tu zemlju. Vole da se bave provokacijama i mi ne treba da se spuštamo na njihov nivo – istakao je Luka Milivojević.

Novinare je zanimalo zašto Srbija nije bila toliko borbena u toku kvalifikacija, Luka je imao spreman odgovor i na to.

 – Bili smo borbeni i tokom kvalifikacija, tako smo i došli ovde, nije ovo bio prvi put. Treba da respektujemo Švajcarce, to je sve. Kvalitetna reprezentacija, igrači koji igraju u top klubovima koji su kvalifikacije igrali fenomenalno. Uzeti bod Brazilu je velika stvar i čeka nas spektakl. Idemo na pobedu i daćemo sve od sebe da pobedimo. Nisam očekivao da će izvući remi sa Brazilom – kazao je Milivojević.

Meč je na programu u petak od 20 sati na stadionu u Kalinjingradu.

Komentari