Murinjo: Srbija je jaka, ali i dalje želim da ispadnu u grupnoj fazi

Žoze Murinjo

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo pohvalio je reprezentaciju Srbije nakon njihove pobede nad Kostarikom u okviru prvog kola grupe ,,E” na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Srbija je u nedelju bila bolja od Kostarike rezultatom 1:0, nakon gola koji je postigao Aleksandar Kolarov iz slobodnog udarca.

Utisak je da je naša reprezentacija odigrala jedan dobar i zreo meč i pored oscilacija koje su imali na pripremama u Austriji.

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo je uoči Svetskog prvenstva rekao da želi da Srbija ispadne u grupnoj fazi, kako bi njegov fudbaler Nemanja Matić imao vremena da se odmori pred početak priprema sa klubom.

– Srbija je je dobro izgledala. Rekao sam u mojim predviđanjima ne da mislim da Srbija ide kući posle grupne faze takmičenja, nego da želim da Srbija ide kući. To su dve različite stvari. Jednostavno, želim da moj čovek ode ranije na odmor. Ali, znao sam da imaju mnogo dobrih fudbalera. Jaki su, zreli su, zaista žele da uspeju. Znam mnoge od njih, znam njihov duh i mnogo puta sam pričao sa Matićem o tome koliko im znači odlazak na Svetsko prvenstvo i zaista izgledaju veoma jako – rekao je Murinjo.

Ipak, i pored toga što je Srbija pobedila u prvom meču, remi Švajcarske sa Brazilom zakomplikovao je stvari u grupi. Srbiji će sada u duelu protiv Švajcaraca trebati samo pobeda, kako bi mirne glave igrali protiv ,,karioka” u poslednjem kolu.

– Kada je Švajcarska uzela bod protiv Brazila, izvesno je da će uzeti sva tri protiv Kostarike. Verovatno mogu do jednog boda sa Srbijom. To im donosi pet bodova, i moja predviđanja mogu da se ostvare, a to je da će Brazil i Švajcarska ići dalje. Moram da budem iskren, želim da moj igrač ide na odmor – kazao je Murinjo uz osmeh.

Reprezentacija Srbije svoj naredni meč igra u petak, 22. jula protiv Švajcarske u Kalinjingradu od 20 sati.

Komentari