Ranković: Moramo da se pripremimo za sve stvari, Milivojević: Smešan mi je njihov dodatni motiv

Luka Milivojević i Ljubiša Ranković

Na konferenciji za medije u Svetlogorsku ispred fudbalske selekcije Srbije pojavili su se pomoćni trener Ljubiša Ranković i vezista Luka Milivojević.

Pomoćnik Mladena Krstajića istakao je da je Švajcarska ozbiljniji protivnik od Kostarike i da očekuje ofanzivnije izdanje od izabranika Vladimira Petkovića u meču sa „orlovima“. Takođe je naglasio da naši reprezentativci moraju da budu spremni i na eventualne provokacije.

Moramo da se pripremimo za sve stvari, fudbalske i vanfudbalske. Jeste, igrali su grubo, pravili su mngo faulova nad Nejmarom. Nismo mogli da gledamo taj meč direktno, jer smo bili u avionu, ali već smo skenirali njihovu igru kroz desetak utakmica. Neće nam biti lako, dobra su slekcija, ali mi gledamo sebe, verujemo u sebe, znamo šta nam donosi pobeda i razmišljamo pozitivno. Švajcarci su imali jednu taktiku protiv Brazila, što je normalno, sa više defanzivnih obaveza. Protiv nas će to možda biti drugačije, obratićemo pažnju i na prekide, mogu da budu opasni, ali i mi smo tu veoma jaki, rekao je Ranković, a preneo sajt FSS.

Ranković je dodao da su svi igrači potpuno spremni za duel sa Švajcarskom, koji je na programu u petak, 22. juna od 20 časova u Kaljiningradu.

Svi su u stroju, svi će biti spremni za naredni meč. Luka je imao mali problem pred meč sa Kostarikom, ali pokazao je karakter, pokazao kakav je igrač, a što se nas tiče odigrao je deset, dodao je pomoćni trener Srbije.

Vezista Kristal Palasa se osvrnuo na kvalitete narednog protivnika.

Kvalitetniji su od Kostarike, ali takva utakmica možda bude i lakša od one koju smo igrali u Samari. Uzeli su bod Brazilu, pokazali su i u kvalifikacijama da su dobar kolektiv. Očekujem mnogo duela, neizvesnosti, imamo nekoliko dana da odradimo pripremu i spremno uđemo u meč, rekao je Milivojević.

Milivojević je naglasio da svi u timu koncentrisani na teren, i da se neće osvrtati na eventualne provokacije.

I mi kao i oni željno iščekujemo tu utakmicu. Ne znam koje su to vanfudbalske stvari koje mogu da utiču na nas, sigurno nećemo reagovati na njihove provokacije i na nama je da damo svoj maksimum i na terenu pokažemo sve što možemo, kazao je Milivojević i dodao šta misli o pretnjama reprezentativaca Švajcarske poreklom sa Kosova, Meni je to smešno. Mitar je lepo rekao, ako tako misle, zašto ne igraju za tu reprezentaciju.

Komentari
Advertisements