Pero Antić: Bogdan me je nervirao, igraću još samo pod jednim uslovom

Pero Antić

Košarkaš Crvene zvezde, Pero Antić, sumirao je sezonu u kojoj su crveno-beli odbranili titulu prvaka Srbije.

Želeo je dva trofeja, osvojio samo jedan, a još uvek nije doneo odluku da li će i gde nastupati naredne sezone.

Kup sam i pre imao, ali sam došao ovde po ABA ligu i domaće prvenstvo. Nije bilo baš kao što sam hteo. Svašta se izdešavalo, ali se na kraju i pamti osvajanje srpske lige. Nismo imali sjajnu sezonu, ali je tu titula da malo „zakrpi“. Ranije sam rekao da hoću da završim karijeru. Ali, osećam da još mogu da se zabavljam na terenu. Videćemo tokom leta šta će biti. Za sada sam slobodan igrač. Pitali su me posle treće pobede protiv FMP-a o penziji. Rekoh im: „Titula treba da se slavi, a vi me oteraste u penziju.“ Menadžer treba da donese ponude, da vidim da li su dostojne da me odvoje od porodice toliko vremena, rekao je Antić za „Glas Srpske“.

Bivšem treneru Dušanu Alimpijeviću predviđa sjajnu budućnost.

Vrhunski čovek, u odličnim smo odnosima. Poslao sam mu poruku da je titula i njegova zasluga. To je ceh, prvo ide trener kada nije dobro. Biće odličan trener, mlad je. Odmah je ušao u Evroligu iz KLS-a, to je veliki skok. Balkan je ovo. Imaš deset dobrih utakmica i jednu lošu i odmah je pritisak koji je ovde najveći. Topić nije došao zato što je želeo, hteo je da ode sa Duletom. Odradio je sve kako treba. Šta da se kaže kad je bez poraza uzeo titulu. Kada je stigao, nije bilo panike. Potencirao je smirenost, da će preuzeti odgovornost za bilo šta, da ne čitamo novine… Da nam nervoza ne treba, ni svađa. Svaka mu čast. Ne znam gde će, ali je zaslužio da ostane u Zvezdi, da li kao trener ili u nekoj drugoj ulozi, dodao je centar crveno-belih.

Kada se vraćao na Mali Kalemegdan uslove nije postavljao.

Odrekao sam se nemalog dela od garantovanog ugovora sa Fenerom da dođem u Beograd jer sam to izabrao i tako sam hteo. Nisam razmišljao ni u jednom momentu. Bio sam jedan od najjeftinijih igrača u timu i igrao sam za 150.000 evra, a imao sam ponude i sa sedam cifara. Moj obraz je takav, dao sam ruku, dogovorio se sa Fenerom i stigao u Zvezdu, pojasnio je Makedonac.

Bogdana Bogdanovića obožava, ali kako je sam rekao, bilo je i situacija u kojima ga je nervirao.

Obožavam ga. Izneo je Fener u Evroligi. Da nije bilo njega, ne bih osvojio toliko titula. Dve godine smo bili cimeri. Nervirao me u sobi, jer kad je NBA utakmica nije spavao. Uključi telefon i sluša, gleda poteze. Kada vidite da pogađa one šuteve s pola terena, znajte, to nije slučajno, jer ih vežba, zaključio je Pero Antić.

Komentari
Advertisements