Srpska zastava se viori u Kataloniji

Svečanom ceremonijom podizanja državne zastave Republike Srbije i intoniranja himne u mediteranskom selu je domaćin Mediteranskih igara poželeo dobrodošlicu Timu Srbije.

Svečanoj ceremoniji su uz članove Tima Srbije koji su juče doputovali u Taragonu, prisustvovali i Žarko Zečević, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije.

Tom prilikom je gospodin Zečević izrazio zadovoljstvo organizacijom i konstatovao da je domaćin učinio sve da ovo takmičenje prođe u najboljem redu nakon čega je dodao.

 – Što se tiče Olimpijskog komiteta Srbije, mislim da je ovo jedna velika proba za naše sportiste da pokažu u kakvoj su formi i do kog stepena su se pripremili do sada. Ove Mediteranske igre treba da budu početak priprema za Olimpijske igre u Tokiju gde najbolji sportisti treba da iskažu svoje rezultate. Zbog toga ovo takmičenje ima značaja kako bismo videli na kom nivou spremnosti za Olimpijske igre u Tokiju smo trenutno.

Ceremonija svečanog otvaranja XVIII Mediteranskih igara u Taragoni će biti održana u petak, 22. juna sa početkom u 20 časova.

Komentari
Advertisements