AGONIJA MILANA: ,,Rosoneri” istupaju iz Evrope uz ogromnu kaznu

Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) u ponedeljak će izreći kaznu fudbalskom klubu Milan zbog kršenja finansijskog fer-pleja koja podrazumeva njihovo istupanje iz Lige Evrope i plaćanje novčanog iznosa od trideset miliona evra, piše ,,Gazeta delo sport”.

Navijači Milana željno su iščekivali svoj tim u evropskim takmičenjima, a konačno su ga izborili prošle sezone. Ipak, i pored toga, ,,rosoneri” bi mogli da ostanu bez Lige Evrope nakon što su prekršili određene finansijske obaveze.

Sedmostruki prvak Evrope je 2017. godine prodat od strane Silvija Berluskonija kineskom konzorcijumu za oko 740.000.000 evra.

Novi vlasnici su se obavezali da će utrošiti veliki novac na pojačanja, pa je tako tokom prethodnog leta stiglo oko desetak igrača u vrednosti od oko 200.000.000 evra.

Predsednik kluba Jonghong Li kineskoj javnosti je poznat kao čovek koji je često bio povezivan sa finansijskim malverzacijama, a sada je pokrenut i postupak od strane italijanske vlasti koja istražuje pod kojim okolnostima je Milan zapravo i prodat.

Kineski investitor juče nije iskoristio rok koji mu je dat da ispuni određene finansijske obaveze vredne čak 32.000.000 evra, i to će znatno uticati na klub iz grada mode.

Dugovi su veliki, utrošen novac nije vraćen, a spekuliše se da će klub uskoro preuzeti novi ljudi, pred kojima su ozbiljni problemi finansijske prirode.

Milan će dobiti jednogodišnju zabranu igranja u evropskim takmičenjima i moraće da plati 30.000.000 evra.

Komentari