Vaterpolisti Srbije u pohodu na novu medalju

Vaterpolisti Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije u ponedeljak u večernjim časovima putuje u Taragonu na Mediteranske igre. Srbija je 2009. osvojila zlato na Igrama u Peskari, dok je pre pet godina u Mersinu podmladjena selekcija ostala bez odličja.

Srbija je u grupi sa Portugalijom, Francuskom i Crnom Gorom sa kojima igra redom od 27. do 29.juna. Sledi dan odmora i 1.jula borba za medalju. U drugoj grupi su: Španija, Grčka, Italija i Turska.

Selektor Dejan Savić vodi sastav iz Budimpešte 2017 sa promenom koju je uslovila povreda Prlainovića. Umesto njega u timu je Strahinja Rašović. Prlainovićev oporavak ide kako treba, treniraće u Beogradu i po dolasku ekipe priključiće se nastavku rada. Srbija će posle Taragone trenirati sa Amerikancima, 11.jula se putuje u Španiju na dvodnevne pripreme sa domaćinom a 13.jula se ulazi u hotel. Prva utakmica je tri dana kasnije sa Rumunima.

Utakmice na Mediteranskim igrama su nam jedine provere za Evropsko prvenstvo u Barseloni. Od četiri utakmice dve će biti jake, sa Crnom Gorom u grupi i kasnije sa protivnikom u duelu za medalju. Za sada sve ide po planu tako da problema nema , kazao je selektor Dejan Savić.

Kapiten Filip Filipović je dodao:

Imamo zlato iz 2009. tako da nema imperativ osvajanja. Uvek ipak idemo na što bolji rezultat. Sada je bitno da vidimo gde smo u odnosu na start Evropskog. Dugo nismo bili ovako kompletni i baš zato idemo da igramo.

Komentari
Advertisements