Mediteranske igre: Još dve medalje za Srbiju

Nemanja Majdov

Na Mediteranskim igrama u Taragoni, reprezentacija Srbije bogatija je za još dve medalje.

Džudista Nemanja Majdov osvojio srebro u kategoriji -90kg, dok je takmičarka u tekvondou Vanja Stanković okitila bronzanom medaljom u kategoriji -49kg.

U četvrtak su počela takmičenja u tekvondou na Mediteranskim Igrama. Nastupile su Vanja Stanković (-49kg) i Aleksandra Radmilović (-67kg) u ženskoj i Draško Jovanov (+80kg) u muškoj konkurenciji. Posle pobede u prvoj borbi protiv Marokanke Laaraj rezultatom 12-10, Aleksandra Radmilović u četvrtini finala je izgubila od Hrvatice Nikite Glasnović i ostala bez šanse da se bori za medalju.

Vanja Stanković je takođe izborila pobedu u prvoj borbi, a u polufinalu je izgubila od Hrvatice Tomić Kristine, što joj je donelo bronzanu medalju. Draško Jovanov je poražen od Francuza Miangue u prvom kolu.

Vanja Stanković

Atletičarka Zorana Barjaktarović je u kvalifikacijama na 200m rezultatom 24,04 zauzela 9. mesto i ostala bez plasmana u finale.

Džudistkinja Jovana Obradović je posle dve pobede i plasmana u polufinale ostala bez medalje u borbi protiv Francuskinje Deker.

Nemanja Majdov je posle dve ubedljive pobede protiv Eliasa iz Libana i Grka Tselidisa došao do plasmana u finale gde je osvojio srebrnu medalju u meču protiv Sherazadashvilija iz Španije.

Oba čamca u veslanju: Marko Marjanović u M 1x kao i Igor Đerić i Aleksandar Beđik u dvojcu bez kormilara (M 2x) su prvim mestom u svojim kvalifikacionim trkama izborili direktan plasman u finale.

Komentari
Advertisements