Mediteranske igre: Još četiri medalje za Srbiju

Žarko Ćulum

Na Mediteranskim igrama u Taragoni reprezentacija Srbije je bogatija za još četiri odličja.

Najsjajniju medalju poneo je džudista. Žarko Ćulum je u kategoriji 100+kg osvojio zlato što je savladao Dragića iz Slovenije, zatim je u borbi sa Sadikovićem iz Bosne i Hercegovine izašao kao pobednik što ga je odvelo u borbu za zlato gde je iponom savladao Italijana Darca.

Nastupima dvojice boksera, Trifuna Dašića u kategoriji -75kg i Dušana Janjića (-52kg) je Srbija bogatija za još dve bronzane medalje na ovim Mediteranskim igrama.

U tekvondou smo danas imali tri predstavnika. Nađa Savković u kategoriji -67kg, Damir Fejzić (-80kg) i Miloš Gladović (-58kg). Nađa Savković je kao i Damir Fejzić posle jedne pobede i jednog poraza ostala bez prilike da se bori za medalju, dok je Miloš Gladović osvojio bronzu u svojoj kategoriji.

Basketaši 3×3 su nastupili u obe konkurencije. Devojke su poražene u borbi za bronzu od Portugalki rezultatom 21:20, dok su muškarci poraženi od Grčke, rezultatom 13:19.

U odbojci na pesku su Kolarić i Basta u takmičenju po grupama savladali portugalski par rezutlatom 2:0 i plasirali se u osminu finala, gde su savladali par iz Maroka, ali su poraženi od italijanskog para Rosi/Kamminati u četvrtini finala. Ženski par je savladao Portugalke rezultatom 2-1 u takmičenju po grupama.

Komentari
Advertisements