Heroj nacije: Nišino napustio klupu Japana

Fudbalski savez Japana potvrdio je danas da je dosadašnji selektor te reprezentacije Akira Nišino napustio mesto trenera nacionalnog tima.

Nišino, koji je Japance vodio do osmine finala ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Rusiji, nije želeo da nastavi sa poslom selektora te zemlje, iako mu je Fudbalski savez ponudio produžetak saradnje.

Pojavio se na konferenciji za medije i rekao da se nada da će Japan konačno uspeti da ode stepenik više na narednom velikom takmičenju, pošto u su na poslednja tri Svetska prvenstva na kojima su učestvovali (2002, 2010. i 2018.) ispadali u prvoj rundi nokaut faze.

 – Ne možemo tražiti od Nišina da ostane naš selektor, ali se nadamo da će nastaviti da potpomaže japanski fudbal na neki drugi način – rekao je predsednik Fudbalskog saveza Japana Kozo Tašima, pri povratku tima iz Rusije.

Nišino je preuzeo Japance u aprilu ove, nakon što je klupu zbog nesuglasica sa igračima napustio bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halihodžić. Uspeo je da ih dovede u osminu finala, gde su imali 2:0 protiv Belgije, ali ni pored toga nisu uspeli da prođu u četvrtfinale.

Komentari
Advertisements