Savo Milošević: Zaslužili smo da prođemo, imali smo najgore tendeciozno suđenje

Savo Milošević

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Mundijalu u Rusiji plasmanom na treće mesto u grupi E.

„Orlovi“ su u prvom kolu savladali Kostariku rezultatom 1:0, a potom su usledili porazi od Švajcarske (2:1) i Brazila (2:0).

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević je u razgovoru za RTS istakao da je naša selekcija zaslužila plasman u osminu finala i da je nemački sudija Feliks Brih tendecioznim suđenjem direktno uticao da Srbija izgubi od Švajcarske.

Mi nismo mnogo zakazali i na osnovu prikazanog u tri utakmice mi smo zaslužili da prođemo. Međutim, uticale su neke vanfudbalske stvari. Ali, to nije opravdanje. Želeo bih da ispravim i deo javnosti. Mene najmanje zanima nedosuđeni penal. Mi smo imali najgore tendenciozno suđenje koje može da ima jedna ekipa! Ono što je radio Brih od 20. minuta meča bilo je direktno tendencionzno navijanje na našu štetu a u korist Švajcarske. Penal je bio samo jedna od tih odluka. Mi da smo imali fer suđenje, mi bi smo do tog trenutka imali 2:0 ili 3:0, i danas ne bi spominjali penal i to je činjenica, rekao je Milošević za RTS.

Milošević je mišljenja da je Srbija igrala bolje u Rusiji nego tokom kvalifikacija za SP.

Ne možemo baš porediti igre u kvalifikacijama i na SP, jer kvalitet protivnika nije isti ali ja znam iz iskustva koje imam da smo igrali mnogo bolje, dodao je potpredsednik FSS.

Komentari
Advertisements