Terzić o timu, ponudama, Kuzmanoviću i Marinu

Zvezdan Terzić

FK Crvenu zvezda u sredu od 18 časova u Rigi protiv Spartaksa zvanično započinje svoj put u sezoni 2018/2019.

Ambicije su najviše, a generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je u razgovoru za Kurir istakao da je uprava kluba dobro odradila prelazni rok i da mi ima poverenja u fudbalere i stručni štab.

Sačuvali smo tim i trenera i doveli igrače koji su nam bili potrebni. Imamo dva identična tima, na svakoj poziciji dva dobra rešenja. Prošle godine smo odigrali 56 utakmica. Svesni smo da nas pakao čeka i ove godine. Bez velikog fonda igrača, nećemo moći da odgovorimo zahtevu svih takmičenja. Ostali su Borjan, Stojković, Rodić, Savić, Babić, Krstičić, Rodić, Radonjić, Ben… Nedostajala je samo „desetka“ i došao je Ebisilio. Svi ostali su došli da pojačaju konkurenciju, pre svega Degenek i Sumaila na poziciji štopera, Jevtović bočno, Meleg kao „desetka“, Stojiljković kao špic, Jovančić kao zadnji vezni. Sve su to kvalitetna rešenja. Plus Srnić, Milić, Pavkov, Gobeljić… Kompaktan tim i što mene raduje, to su igrači koji imaju karakter pobednika. Kada smo dovodili, hteli smo samo one koji mogu da rade pod pritiskom, rekao je Terzić za Kurir.

Očekuje se da klub uskoro napusti Aleksandar Pešić, koji će put Saudijske Arabije, a Zvezda ima ponude i za Radonjića, Borjana, Krstičića, Rodića, Stojkovića i Savića

Imamo ponude, ali niko od njih ne može da ide dok se ne završe kvalifikacije za Ligu šampiona. Imali smo ponudu na papiru 6.000.000 za Radonjića, usmeno čak 8.000.000… To su ozbiljni iznosi. Možda Radonjić vredi 12.000.000 ili 14.000.000, tržište određuje cenu, prosto nije tajming za prodaju. Možda će krajem avgusta otići za 6.000.000… Da mi sad ponude i 15.000.000 za Radonjića, ne bih prihvatio! Fokusirani smo na plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Terzić je objasnio zbog čega dve velike želje Crvene zvezde Zdravko Kuzmanović i Marko Marin nisu pojačali šampiona Srbije ovog leta.

Sa Kuzmanovićem smo pričali, ali kod njega nisam video strast da dođe u Crvenu zvezdu. Realno, karijera mu je u padu. Bilo me je strah, kako će momak rođen u Švajcarskoj, koji je igrao na velikim stadionima i bio član Intera i Fjorentine, da se adaptira na terene naše lige. Marko Marin je sa druge strane imao veliku želju da dođe u Crvenu zvezdu. Razgovarali smo dosta puta, bio je kod mene kući, jedno veče smo sedeli i dugo pričali. Ima 29 godina, bio je u velikom raskoraku između želja i realnosti. Ponude koje je dobio iz američke MLS i Kine u vrednosti od 6.000.000 evra po sezoni rešavaju njegovu životnu egzistenciju. Mi smo opet zbog Marina bili spremni da probijemo sve naše limite. Ponudili smo mu 1.200.000 evra neto godišnju platu! Duplo više nego naš najplaćeniji igrač. Toliko smo ga želeli, a i on je hteo. Na kraju, dao je jedno čvrsto obećanje, da će da potpiše za dve godine za Crvenu zvezdu i to da igra za džabe, dodao je generalni direktor Crvene zvezde.

Komentari