Novak na set od finala, nastavak u subotu

Novak Đoković

Novak Đoković i Rafael Nadal su odigrali prvi deo svog polufinalnog duela na Vimbldonu, a nastavak će uslediti u subotu od 14 časova. Posle skoro tri sata atomskog tenisa i velike igre nerava Novak Đoković vodi sa 2:1 u setovima (6:4, 3:6, 7:6).

Zbog Zakona o javnom redu i miru u Londonu koji zabranjuje sva javna okupljanja posle 23 časa po lokalnom vremenu, nastavak finala pre finala Vimbldona, gledaćemo u subotu.

Prvi set protekao je u dominaciji Đokovića, koji je kontrolisao igru i bio bolji rival. Posle obazrivog početka, Novak je prvi došao do dve brejk šanse u petom gemu, ali ih nije iskoristio. To ga nije poremetilo, pošto je već u narednom gemu na servis protivnika uspeo da napravi brejk i povede sa 4:3. Srpski as je bio siguran na svoj servis i posle 47 minuta igre prvi set je rešio u svoju korist sa 6:4.

Mogao je Novak u ranoj fazi drugog seta da stekne veliku prednost. Nadal je dobrim servisima spasavao brejk lopte u svoja prva dva servis gema, a potom je pojačao pritisak i iskoristio nekoliko Đokovićevih grešaka da on napravi brejk i povede sa 3:1. Novak se već u narednom gemu revanširao, ali je bilo očigledno da Španac preuzima inicijativu. Drugi uzastopni brejk Nadalu je doneo vođstvo od 4:2, a Đoković je do kraja drugog seta imao još dve prilike da poljulja protivnika, ali ih nije iskoristio. Nadal je drugi set dobio sa 6:3.

Novak Đoković

U trećem setu oba tenisera su bila sigurna na svoje servise, pa nije viđena nijedna brejk šansa. Taj-brejk je počeo duplom servis greškom Đokovća, ali je od narednih pet poena Srbin dobio četiri, ubrzo poveo sa 5:3 i bio na pragu osvajanja trećeg seta. Nadal je odgovorio serijom od 3:0 i prvi došao do set lopte. Spasio je Novak prvu, a potom još dve set lopte, napravio preokret i došao u priliku da okonča treći set u svoju korist. Prvu set loptu Đoković nije iskoristio, ali kod druge nije bilo greške i Novak je taj-brejk dobio sa 11:9.

Koliko su dva velika rivala bila izjednačena tokom prva tri seta govori i statistika. I Đoković i Nadal su osvojili po 107 poena, Đoković je imao 42 vinera i 29 neiznuđenih grešaka, a Nadal 39 vinera i 22 neiznuđene greške.

Prednost od jednog seta ipak je na strani srpskog tenisera, a ostaje da se vidi kome će više prijati prekid i odmor do subote popodne.

Komentari