Tošić: Protiv Brazila smo morali da igramo Bane i ja

Duško Tošić

Reprezentativac Srbije, Duško Tošić, još jednom se prisetio Mundijala i dao odgovore na neka pitanja koja su mučila i još uvek muče ovdašnju javnost.

Pre svega duel sa Džerdanom Šaćirijem prilikom drugog gola Švajcarske kada su mnogi mislili da je Tošić mogao da ga obori pre ulaska u kazneni prostor.

Mnogo se pričalo o golu Šaćirija i što ga nisam srušio. Jednostavno ko gleda fudbalski, ko se razume u fudbal, nedopustivo je da budem sam na sredini terena. Mislio sam da će Bleki Milenković imati taj pas. Iznenadio sam se da je lopta prošla, krenuo sam u trk sa njim, mislio sam do poslednjeg momenta da ću ga stići i blokirati udarac. Na žalost nisam uspeo. Možda sam mogao da ga rušim na 16-18 metara, dobijem crveni, a oni daju gol iz slobodnog udarca. Lako je sada pričati, a na terenu je bilo teško doneti odluku. Sad, ne tražim neko opravdanje, ali morao sam sprečiti gol. Krivac sam i snosim odgovornost. Žao mi je, kažem opet, morali smo svi biti pametniji u nekim datim momentima, rekao je Tošić, a preneo Kurir.

Igrači su posle tog poraza otali budni do ranih jutarnjih časova, a na sledećem treningu kapiten Aleksandar Kolarov održao je sastanak sa igračima.

Nama igračima je mnogo teško pao poraz, ostali smo do 6-7 sati ujutro i tugovali. Nismo mogli da se pomirimo da smo izgubili pogotovo što je srpski narod očekivao pobedu iz više razloga. Imali smo sastanak, napravio ga je kapiten Kolarov. Svako je rekao šta je imao, bilo nam je teško posle poraza, utučeni, besni, razočarani. Bio je sasvim običan sastanak kao u svakoj ekipi. Pitali smo se gde smo pogrešili, zašto smo izgubili, dodao je iskusni defanzivac.

Odluka da ne bude u timu za meč sa Brazilom došla je kao iznenađenje.

Pred Brazil, nisam znao da neću igrati, niti mi je selektor nešto rekao. On je taj koji bira sastav, on je taj koji snosi odgovornost bilo pobedili, ili izgubili. Nisam ja Ramos, pa da mi je mesto u timu zagarantovano. Jesam bio razočaran kao i svaki igrač kad ne igra, to je prirodno. Ja mnogo volim Veljkovića i Milenkovića, oni su budućnost našeg fudbala, dobri su momci i pošteno su radili i borili se za mesto kao svaki igrač. Moje mišljenje je da je trebalo da igramo Bane i ja. Ne znam da li bismo pobedili, ali sigurno je da imamo u nogama milion takvih utakmica i da bismo znali kako sa Brazilcima, naglasio je Tošić.

Posle ovakvih reči eventualne posledice ga ne plaše.

Ja sam sve ovo što govorim vama rekao onima kome je trebalo, ne plašim se posledica, svako ima pravo na svoje mišljenje. Nikada se preko reprezentacije nisam prodavao i tražio korist od nje. Mnogo sam ispaštao zbog reprezentacije pošto je volim i ne kajem se i nikada neću. Ne interesuje me šta će neko reći posle ovoga, ali opet kažem, to je moje mišljenje, zaključio je reprezentativac Srbije.

Komentari
Advertisements