Rusija savladana, igrači nezadovoljni

Dejan Savić, Evropsko prvenstvo u Barseloni, Srbija - Rusija 11:9

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Rusiju u 2. kolu Evropskog prvenstva u Barseloni, praktično obezbedila direktan plasman u četvrtfinale, ali igrači i selektor nisu bili u potpunosti zadovoljni nakon trijumfa.

Miloš Ćuk je posle meča izjavio da forma još uvek nije na željenom nivou.

Teška utakmica i vidi se da forma još nije na željenom nivou. Rusi su snažna ekipa i mučili smo se više od dve četvrtine. Bilo je dosta kontri a početkom treće smo napravili razliku i priveli na pravi način utakmicu kraju. Nismo najbolje delovali, stiže popravni sa Slovačkom i mislimo na četvrtfinale, rekao je Ćuk.

Odbranom nisu zadovoljni Dušan Mandić i debitant Nemanja Vico.

Važna pobeda ali nisam zadovoljan odbranom. Bitan je trijumf. Napad je išao ali odbrana…Moramo da je popravimo, naglasio je Mandić.

Baš fizički teška utakmica. Pobeda mnogo znači, posebno jer nam obezbedjuje mirnu pripremu za četvrtfinalni susret. Ali neophodno je da u odbrani složimo sve kockice kako treba, izjavio je jedini debitant u našem nacionalnom timu na ovom šampionatu.

Selektor Dejan Savić rekao je da je pobeda najvažnija.

Bilo je kontri sa obe strane i to mora da se istakne. Postigli smo dosta golova na taj način. Najbitnija je pobeda i sada se okrećemo dalje, četvrtfinalu, izjavio je Savić.

(FOTO: VSS/Marcel ter Bals)

Komentari