Trijumf košarkašica Srbije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Srbija – Argentina 82:64
(20:7, 18:19, 16:26, 28:12)

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je završila takmičenje na međunarodnom turniru četiri nacije u kineskom gradu Singji. Naše reprezentativke bile su ponovo veoma ubedljive i sigurne protiv selekcije Argentine.

Naše košarkašice su dizale formu iz utakmice u utakmicu, a u duelu sa Argentinkama uspele su da otklone neke nedostatke i da ostvare trijumf. To je druga pobeda Srbije protiv Argentine na turniru u Kini, a uz to je naša reprezentacija upisala i po dva poraza od Kine i Australije.

U odnosu na jučerašnji meč protiv Australije, naš tim je drastično bolje šutirao iz igre – čak 52 posto, a taj učinak bio je još bolji u šutu za tri poena (8-13), gde su srpske košarkašice bile posebno raspoložene. Takođe, dobijena je bitna u skoku (36-26), asistencijama (14-13), ali i u prodatim loptama (14-12).

SRBIJA: Popović 3, Čađo 15, Katanić, Jovanović 18, Račić 2, Crvendakić 10, Škorić 11, Brajković 13, Radović 2, Cukić 2, Stanaćev 5, Mandić 1.

ARGENTINA: Roset 8, Durso 3, Ljorente 8, Boket 13, Fioroto 4, Burani 5, Greter 12, Santana, Gonzales 6, Markizoti 2, Leiva, Peres 3

Još jednom se ekipa Argentine pokazala kao veoma nezgodna. Nisu odustajale do kraja, iako smo dobro otvorili utakmicu. Malo pod utiskom one prve utakmice koju smo dobili sa velikom razlikom. Dobar naš početak prve četvrtine. Potom je usledio mali pad u igri naše reprezentacije, pogotovo u trećoj četvrtini koju smo izgubili, ali smo se vratili u poslednjoj i dobili sa 18 razlike, rekao je trener Miloš Pađen za sajt KSS.

Drago mi je da smo ovo putovanje završile pobedom. Smatram da smo manje-više ispunile sve stvari koje je trener tražio od nas. Možda smo neke stvari mogle bolje da odradimo, ali u ovom momentu to je ono najbolje što smo mogle da pružimo, istakla je centar Ivana Brajković.

Komentari
Advertisements