Prlainović: Iako nisu kompletni, Mađari traže respekt

Andrija Prlainović

Vaterpolisti Srbije će u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv Mađarske, potvrđeno je u nedelju, kada su Mađari savladali Holandiju. Iako Mađarska na šampionatu Starog kontinenta u Barseloni ne blista, nikome od naših igrača ne pada na pamet da ih potceni. Naprotiv priprema je kao za finale takmičenja.

– U grupi su bili ispod nivoa. Nemaju u timu najboljeg igrača Deneša Vargu, ne igra prvi centar Haraji. To dosta znači. Medjutim ponašamo se kao da su kompletni, u najboljoj mogućoj formi. Jedino tako mogu da se dobiju. Zna se kako se ulazi u utakmicu, dobra igra, maksimalna koncentracija. Niko ne sme da potceni i ovaj sastav. Nađi je sjajan, imaju levoruke šutere, sjajne spoljne igrače. Traže respekt. Mi smo se podigli fizički, sveži smo, imamo atmosferu potrebnu za utakmicu sa ovakvim ulogom – rekao je Andrija Prlainović.

Viktor Rašović se uzda u odbranu:

– Iz nje sve polazi i to je naš adut. Nema opuštanja i pored lošeg starta Madjara. Kao rival uvek traže punu koncentraciju, jer su igrači iz vrsnih kubova, najjače lige na svetu. Fizički smo sve bolji i očekujem da eksplodiramo u tom meču.

Dušan Mandić je dodao:

– Nema na ovom prvenstvu izrazitog favorita. Zna se tih sedam ekipa i treba se pripremiti ali gledati isključivo sebe. Nema šta da kažem o Madjarima osim da moramo da udjemo agresivno u odbrani od samog početka i da tako igramo bez obzira na rezultat. Jer ta će nam odbrana doneti efikasan napad i nebitno je u kojoj ćemo četvrtini rešiti meč. Mi smo trening sa Španijom pripremili kao da je finale takmičenja. Imamo iskustva kada su ovakve pauze a Savić pravi atmosferu i kada je jedan dan bez utakmica i kada su tri. Uzdam se u našu atmosferu.

Sa novinarima je razgovarao trener Miloš Ćirić:

– Lako smo dobili utakmice.. Mađari su imali lošiji start ali tu nema opuštanja. Oni su Mađari i traže maksimalnu koncentraciju. Imaju sva rešenja, igrače iz kvalitetne lige i niko ne može protiv takve ekipe da bude opušten.

Utakmica između Srbije i Mađarske se igra u utorak od 17 časova.

Komentari
Advertisements