Srpski vaterpolisti znaju recept za Hrvatsku: Želja, hladna glava i odbrana

Vaterpolisti Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije odmeriće snage sa selekcijom Hrvatske u polufinalu Evropskog prvenstva u Barseloni u četvrtak, 26. jula od 20.30 časova.

„Delfini“ u duel sa velikim rivalom ulaze nakon sigurne igre i pobede nad Mađarskom. Hrvatska, koja je bila bolja od Crne Gore u četvrtfinalu, slavila je u prethodna tri duela protiv naše selekcije.

Filip Filipović smatra da će pobednika odlučiti veća želja uz neophodan faktor sreće.

Ne treba da se obaziremo na susret sa Mađarima. Iako je to na momente i moćno izgledalo, čeka nas veliki posao u polufinalu. Zato zaboravljamo Mađare i gledamo Hrvate. Oni su ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svetski su prvaci, favoriti su uvek na takmičenju. Poznajemo se vrlo dobro. Znamo kakav im je kvalitet ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti. Odlučiće veća želja, agresivnost ali će trebati i malo faktor sreće. Tri uzastopne pobede njima daju nadu da mogu ponovo da slave. I mi smo svesni da sve može da se dogodi. Ali kada izgubite od nekoga dva tri puta onda presavijete tabak, vidite šta nije valjalo i probate da popravite. Mislim da sada više želimo pobedu a odgovor stiže u četvrtak, rekao je Filipović.

Duško Pijetlović takođe očekuje težak meč, ali veruje u sebe i saigrače.

Biće teško kao i uvek, otvorena muška borba. Kažemo meso u meso. Dosta zavisi kako počne utakmica , i kako će odbrane da reaguju. One su odlične na obe strane, golmani, bekovi, centri takođe. Neizvesno do kraja. Hladna glava i mirnoća odlučuju. Potrebna je i mentalna snaga. Ne bih se obazirao na poslednje utakmice. Muški su odigrali u Budimpešti, a Rijeka i Split su bili priprema za ono što sledi. Po igrama dižemo formu i verujem da ćemo biti pravi kad treba, istakao je Pijetlović.

Dušan Mandić je apostrofirao značaj igre u odbrani.

Iscrpljeni smo bili posle Mađara. Ipak čekaju nas Hrvati. Istrajniji će da pobedi. Njihovi centri i tranzicija u napadu obezbeđuje im dosta isključenja. Znamo to dobro ali imami i mi adute. Biće to spektakl, uživanje za igrače i gledaoce. Sećam se Budimpešte gde je nama pala odbrana. Nikad nije bila lošija. Ona je ključ svega, kazao je Mandić.

Andrija Prlainović je naglasio da prethodna tri poraza od Hrvatske mogu samo dodatno da motivišu kompletnu ekipu.

Bilo bi dobro kada bi ponovili odbranu kao sa Mađarima. Tako bi dobili samopouzdanje za igru u napadu. Tu bih voleo više golova iz igre a ne samo kao sa igračem više. Mnogo bi nam to značilo u igri. Nemamo problem sa psihologijom zbog njihove tri pobede. To je polufinalna utakmica sa jednim jakim protivnikom, imaćemo ogromnu motivaciju da odemo u finale. Povreda je prošlost a da li je forma prava videćemo u polufinalu ali bitno je da kao ekipa budemo u formi, dodao je Prlainović.

Komentari
Advertisements