Šampioni Evrope stigli u Beograd

Juniori Srbije po povratku u Beograd

Muška juniorska reprezentacija Srbije, koja je na Evropskom prvenstvu u Letoniji osvojila zlatnu medalju, sletela nešto posle 19.00 časova na aerodrom „Nikola Tesla“.

Naše talentovane momke dočekali su rodbina, prijatelji i čelnici Košarkaškog saveza Srbije, a sutra će u njihovu čast biti organizovana konferencija za medije u „Kući košarke“.

Juniori Srbije

Po povratku sa Evropskog prvenstva selektor najboljeg tima Srbije do 18 godina Aleksandar Bućan je rekao:

– Treba da budemo ponosni i nastavimo da radimo sa ovim momcima. Oni su pokazali da su budućnost srpske košarke… Igrali smo atipičnu košarku, bili smo najviša ekipa na takmičenju…

Novinari su Bućanu skrenuli pažnju na zanimljiv detalj da su i prošlogodišnji MVP Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina Nikola Mišković i ovogodišnji MVP EP U18 Marko Pecarski finale igrali sa povezom na glavi.

– Vezaćemo mi čalmu i narednih godina, ako je to recept – uz osmeh je rekao Bućan. – Ali nije… Ljudi iz FIBA su izdvojili mišljenje da su Pecarski i Petrušev bili malo iznad ostalih, ali nije realno da više od dva igrača budu u najboljoj petorci šampionata – rekao je Bućan.

Juniorska reprezentacija Srbije

Komentari
Advertisements