Sećate se njega? Makedonski Vardi jedan od vođa nove generacije ‘kalčo-romantičara’!

Ilija Nestorovski Palermo ikona 080818

U avgustu 2016. godine, tada najbolji strelac 1. lige Hrvatske, Ilija Nestorovski, napustio je Inter Zaprešić i potpisao za Palermo. Makedonac je na Siciliju došao u senci transfera bivšeg italijanskog reprezentativca, Alesandra Diamantija.

Nestorovskom nije dugo trebalo da pokaže navijačima Palerma svoje golgeterske veštine. Makedonac je ubrzo zaludeo kompletnu Italiju, a u zimskom prelaznom roku bio je povezivan s brojnim evropskim velikanima.

Palermo ga je odlučio zadržati, a Nestorovski je sezonu završio kao najbolji strelac kluba s 11 postignutih pogodaka. Nažalost, „orlovi“ su ispali iz Serije A i preselili se u niži rang.

Tada se očekivalo da će Nestorovski napustiti Palermo, ali u stilu legendarnih italijanskih fudbalskih romantičara, ‘makedonski Vardi’ odlučio je ostati na „Renco Barberi“ i tako pomoći klubu u borbi za ekspresni povratak u elitno društvo.

Međutim, Palermo nije uspeo, ostali su u Seriji B i ove sezone, a u klubu je ostao i 28-godišnji Makedonac. Nestorovski je danas kapiten Palerma, ikona navijača i jedan od omiljenih ljudi na kultnoj Siciliji.

Navodno je ovog leta ponovo odbio unosnu ponudu sa Dalekog istoka kako bi ostao u Italiji i zaigrao u Seriji A iz koje ima nekoliko ponuda.

Bez ikakve rasprave, Ilija Nestorovski je pravi pobornik nove generacije ‘kalčo-romantičara’.

Komentari
Advertisements