Odžo o Zvezdi, FMP-u, ambicijama, Cirbesu…

Majkl Odžo

Novi centar Crvene zvezde Majkl Odžo obavio je lekarske preglede pred start priprema za novu sezonu. Društvo u ordinaciji ’’Vita Maxima’’ mu je pravio Maik Cirbes.

Odžo je istakao da je napravio pravi potez i da je sa oduševljenjem dočekao poziv srpskog šampiona.

Po završetku prethodne sezone saznao sam da postoji mogućnost da dođem u Crvenu zvezdu. Čekao sam, bio veoma nestrpljiv da se ozvaniči i to se dogodilo. Veoma sam srećan i uzbuđen zbog toga, rekao je Odžo za klupski sajt.

Nigerijski centar se osvrnuo i na period proveden u FMP-u iz Železnika.

Imao sam odličnu sezonu sa FMP-om. Nije se završilo kako smo želeli, hteli smo da postanemo šampioni Srbije. Ipak, veoma sam ponosan na svoj tim i na sve što smo uradili u prošloj sezoni. To je bio veliki korak u mojoj karijeri. Imali smo mlad tim koji je napredovao na svakom treningu i na svakoj utakmici.

Odžo je govorio o klupskim i ličnim ambicijama, koje će apsolutno podrediti ekipi.

Biće veoma teško i naporno, ali imaćemo sjajan tim. Uzbuđen sam, biće to neverovatno iskustvo. Slede nam pripreme, a naš stručni štab će vredno raditi da dosegnemo nivo koji je potreban da se uspešno takmičimo. Koliko mogu da vidim menadžment i stručni štab formiraju odličan tim, imaćemo iskusne igrače, ali i mlade talentovane pojedince. Kombinacija iskustva i mladosti će nam pomoći, bar ja tako vidim, da svakim danom rastemo kao ekipa. Moj lični cilj u narednoj sezoni je da pre svega ostanem zdrav i da se što bolje pripremim za izazove koji su pred nama. Uskoro počinjemo sa pripremama i treba nam dati vremena. Svakako primarni cilj je da učinim sve što će moj tim staviti u položaj da pobeđuje. Znam da su u Crvenoj zvezdi uvek najveći ciljevi i da su trofeji merilo uspeha. Predstoje nam veliki izazovi u tri takmičenja.

Odžo i Cirbes

Odžo veruje da će dobro sarađivati sa Cirbesom, uz opasku da nikome ne dozvoljava da postigne koš preko njega.

Danas sam upoznao Maika (Cirbesa). Nije bilo baš mnogo vremena za razgovor jer smo ipak došli ovde da obavimo preglede. Nadam se da će biti prilike da dobijem korisne savete od njega. Da, na istoj smo poziciji. Ako na treningu pokuša da me ugura pod obruč, fauliraću ga. Ako pokuša da uhvati loptu preko mene, fauliraću ga. Ako pokuša da zakuca preko mene, fauliraću ga. Već sam napravio plan, dodao je centar Zvezde.

Komentari