Simić: Navijači će uživati, rad u Zvezdi je mnogo drugačiji nego u ranijim klubovima

Veljko Simić

Povratnik u Crvenu zvezdu, Veljko Simić, posle samo dve utakmice pokazao je da će biti veliko pojačanje za crveno-bele ove sezone.

Srpskog šampiona u nedelju očekuje još jedan evropski duel, ali u Superligi, pošto će odmeriti snage sa Spartakom iz Subotice, a Simić je najavio da će navijači uživati u kvalitetnoj utakmici.

Siguran sam da će navijači uživati u jednoj zaista kvalitetnoj utakmici, sastaju se dve ekipe koje su trenutno u trećem kolu kvalifikacija za evropska takmičenja i smatram da to dosta govori o kvalitetu. Subotička ekipa zaslužuje svako poštovanje za pobedu nad Spartom iz Praga, zaista su zabeležili odličan rezultat. Temeljno ćemo se pripremiti za taj meč, kao što uvek i radimo, kako bismo nadigrali odličnu ekipu Spartaka. Nisam imao tokom karijere mnogo prilike da se susretnem sa ekipama koje igraju našu ligu, ali zato znam da ko god igra protiv Zvezde na Marakani ima dodatni podstrek, svi hoće da se dokažu protiv najboljeg, posebno na našem terenu. Zato sam uveren da će igrači Spartaka takođe biti maksimalno motivisani u nedelju, ali tu smo mi da još jednom dokažemo da je najteže odneti bodove sa Marakane, rekao je Simić, a preneo klupski sajt.

Gust raspored se neće osetiti na igru Crvene zvezde.

Oni će imati nešto manje vremena od nas da se odmore pred susret sa nama, ali za našu ekipu mogu da tvrdim da se umor sigurno neće videti na terenu. Imamo popriličan broj igrača, konstantno smo u rotaciji i dočekaćemo utakmicu sveži. Pokazujemo iz meča u meč da stručni štab može podjednako da računa na svakog igrača.

Za prethodnih nekoliko dana uverio se da se rad u Crvenoj zvezdi znatno razlikuje u odnosu na ranije klubove.

Rad na Zvezdinim treninzima je intenzivniji, brži i konkretniji nego što sam do sada navikao u prethodnim klubovima. Dosta vremena posvećuje se svakoj poziciji, šta je kom igraču bitno da zna i uradi na terenu i smatram da sam, koliko je to moguće, već napredovao za ovaj kratak vremenski period, a uveren sam da ću biti još bolji. Ostajem često posle treninga da šutiram na gol, rad se uvek isplati. Dobro je kada ima sa kim da se radi, posebno na šutu i završnici za nas ofanzivne igrače. Svaki savet i dodatni rad mi dosta znači, naglasio je Simić.

Ipak, kruna početka sezone je revanš utakmica sa Spartakom iz Trnave koja će u velikoj meri odrediti dalji tok sezone za crveno-bele.

Posle Spartaka na Marakani, očekuje nas i susret sa Spartakom u Trnavi, možda i najvažnija utakmica za nas. Ne dajemo obećanja ali mogu da kažem da ćemo dati sve od sebe na terenu kako bismo zabeležili pobedu. Svi smo svesni važnosti utakmice i spremni smo svi da se borimo do poslednje sekunde kako bismo ostvarili svoj cilj i doneli radost našim navijačima. Oni su mnogo značili u prvoj utakmici ovde meni, kao i svakom saigraču. Naši navijači zaista imaju posebnu energiju koja se oseća i oni su ti koji izvlače maksimum iz svih nas, zaključio je Simić.

Utakmica Crvena zvezda – Spartak  na programu je u nedelju od 19 časova.

Komentari