Lončar obradovao „grobare“: Evroliga što pre!

Nikola Lončar

Sportski direktor KK Partizan, Nikola Lončar, govorio je o aktuelnom trenutku crno-belih i navijačima nagovestio šta mogu da očekuju u narednoj sezoni.

Mislim da Partizan mora da se vrati u poziciju da bude kandidat za trofeje u svim takmičenjima. Možda za Evrokup ne možemo da budemo toliki optimisti, ali ovaj klub ne sme u Evropi da ima samo jednu pobedu kao prošle sezone. Pa to je potpuno nedopustivo. Ne mogu da kažem da je cilj biti među četiri u ABA ligi, mi to moramo da uradimo. Moj lični stav je da što pre moramo da se vratimo u Evroligu, a svi znamo kako se do nje dolazi. Biće teško, ali ne odustajemo ni od jednog trofeja. Možemo da budemo mnogo bolji nego prethodne godine. Možda na startu nismo favoriti kao Zvezda, Budućnost, Cedevita, ali tu smo negde. Lako se to tokom sezone promeni, rekao je Lončar, a prenele Večernje novosti.

Ostanak Novice Veličkovića nikada nije dolazio u pitanje, a Lončar je najavio šta se očekuje od Vanje Marinkovića, Zagorca i Markusa Pejdža.

Nama Novica treba i igrački i kao kapiten. On je legenda Partizana, sa preko 400 odigranih utakmica. Prošle godine je na nekim utakmicama bio ubedljivo najbolji igrač. Sada je plan da bude odmorniji, da ima malo manje minuta. Svesni smo njegove važnosti u timu, iskustva, znanja, inteligencije. Od Vanje očekujemo najviše, mlad je, spreman i fizički i psihički, tako da ovo treba da bude njegova sezona. Zagorac se vratio, želimo da bude onaj stari, iako se zna kakva mu je bila poslednja sezona. Od Amerikanca tražimo odgovornost, a sve ukupno od svih pravi pristup, da treneri mogu da rade kako treba, naglasio je LOnčar.

Ovog leta prioritet su bili ugovori duži od jedne sezone.

Najbitnije nam je bilo da 70 odsto ekipe imamo i za sledeću godinu. Mlad smo tim, ali nismo ekipa bez iskustva. Želeli smo stabilnost kad je igrački kadar u pitanju, da ne menjamo svakog leta skoro ceo sastav, jer onda ne može da se uskladi sve kako treba. Taj kontinuitet je bio prioritet, kao i da ekonomski preživimo sledeću godinu. Svi igrači imaju „izlaze“ što se tiče obeštećenja, da mogu da odu ukoliko procenimo da je to u redu. Ako ne, reagovaćemo i zadržaćemo ga. Želili smo da izbegnemo ugovore na godinu dana, kao i situaciju da igrač napravi fenomenalnu sezonu u Partizanu, a da klub nema ništa od toga, zaključio je nekadašnji košarkaš Partizana.

Komentari
Advertisements