Mirković: Nije prijatna situacija, Zemun ima svoju računicu

Zoran Bata Mirković

Trener Partizana, Zoran Mirković, najavio je nedeljni duel sa ekipom Zemuna u 4. kolu Superlige.

Prvenstvena utakmica, znamo da smo otvorili šampionat ne baš onako kako treba i u svaku sledeću utakmicu moramo da uđemo maksimalno koncentrisani i sa željom da pobedimo. Igramo protiv rivala koji je uzeo dva boda, ali je imao veoma težak raspored. Imaju svoju računicu, promenili su trenera, vodiće ih pomoćni trener i sigurno da će igrati na kartu našeg umora ili naših misli, koje su, hteli ili ne, usmereni ka četvrtku. Ja ću apelovati na igrače da pre svega razmišljaju o Zemunu, a do četvrtka ima još vremena, rekao je Mirković na današnjoj konferenciji za medije.

Zdravstveni bilten je prilično dobar, a novinare je zanimalo da li će biti rotacija.

Obaviću konsultacije sa igračima, medicinskim blokom i kondicionim trenerima. Svi igrači su zdravi osim Zlatana Šehovića.

Jedini lek za psihu igrača su pobede.

Pobede su uvek melem za ranu, uz dobre igre još više. Sigurno da smo u malo boljem stanju nego što smo bili, ali treba nam kontinuitet igara, još nismo seli na stolicu kako treba. Nema opuštanja ni u jednom momentu, a ne bi bilo čak ni da smo u boljoj situaciji. To je jedini pravac kojim moramo da idemo. Nisam poznavao toliko dobro ekipu Zemuna, ali tu sam već skoro sedam dana, radim svakodnevno po mnogo sati, a tu su i moji saradnici koji su mi uvek pri ruci, da me uvedu u situaciju kakva je bila u svlačionici, kao i da pomognu sa analizom lige. Imamo taj luksuz da ne moramo da se bavimo rivalima sa kojima ćemo igrati u septembru, ali ono što je neposredno ispred nas, to je sve sažvakano. Pravimo plan na osnovu nas samih, a ne na osnovu drugih ekipa. Nikoga ne potcenjujemo, jednostavno procenjujemo kojih 11 igrača je u ovom trenutku najspremnije, dodao je Mirković.

Partizan ima već pet bodova zaostatka za večitim rivalom.

Nije prijatna situacija sigurno, ali to je realnost i od toga ne možemo da pobegnemo. Prvenstvo je dugačko, linija se svodi tek negde u maju sledeće godine. Opterećenja dodatnog nema, imamo ispred sebe protivnika utakmicu koju moramo da dobijemo, a videćemo kako će i šta biti.

Direktor Miloš Vazura je najavio pojačanja ukoliko ih stručni štab zatraži.

Prelazni rok traje do kraja meseca, tako da su sve opcije otvorene i dalje.

O Sejdubi Sumi.

On je klasni igrač, nije se do sada najbolje snašao, ali imaće priliku kao i svi ostali igrači. Mnogo stvari je na njemu, zaključio je trener crno-belih.

Utakmica Zemun – Partizan na programu je u nedelju od 17 časova.

Komentari
Advertisements