“Orlići” se iskupili

Srbija U-16 - Letonija U-16

Srbija U-16 – Letonija U-16 85:60
(21:16, 22:13, 22:20, 20:11)

Muška kadetska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2002. godine i mlađi, ostvarila je prvu pobedu na Evropskom prvenstvu koje se održava u Novom Sadu.

Izabranici selektora Vlade Vukoičića su u okviru drugog kola grupe „B“ ubedljivo savladali borbenu selekciju Letonije. Srpski kadeti su imali veliki motiv da se iskupe za startni poraz od Španije što im je pošlo od ruke. Naš mladi tim je od samog starta pružio sigurnu i nesebičnu igru, imao svih 40 minuta sigurno vođstvo, tako da se pobeda nijednog trenutka nije dovodila u pitanje.

SRBIJA U-16: Ivković, Paunović 15, Manojlović 14, Agoč, Andrić 11, Stefanović 17, Svetozarević 2, Mušikić 12, Tarlać 7, Škobalj 5, Joksimović 2, Pavićević.

LETONIJA U-16: Helmanis, Skuja 5, Vasilevkis, Kaugars 7, Liepins 9, Vanagas 3, Sulcs 11, Fierbergs, Kudars, Viljamsons 2, Mačoha 12, Daga-Krumins 11.

Čestitao bih najpre momcima na pobedi. Takođe želeo bih da se zahvalim publici koja je ponovo došla da nas podrži. Jasno je da Letonci nisu Španci, ali nema dileme da smo odigrali bolje nego u prvom meču. Međutim, još uvek se vidi da kod ovih mladih igrača postoji određeni strah i nesigurnost. Vidi se to najbolje po procentima šuta, često nepotrebnom čekanja kod šuta za tri poena. Verujem da će kako šampionat bude odmicao igrati sa mnogo više sigurnosti i samopouzdanja. Letonci su atipična ekipa, jer svih pet igrača igra licem prema košu, forisiraju šut iz svih poziciji. Uspeli smo da ih iskontrolišemo i dođemo do važne pobede, istakao je selektor Vukoičić za sajt KSS.

U trećem kolu B grupe reprezentacija Srbije se sastaje sa selekcijom Holandije u nedelju od 20:30 časova.

Komentari