Sprema se nezaboravna sezona: Nikad više Balkanaca u Seriji A!

SFRJ

Ljubav italijanskih klubova prema igračima s prostora bivše Jugoslavije je i više nego dobro poznata stvar. Nova sezona popularnog „calcia“ je pred vratima, a mi vam otkrivamo koji klub ima najviše Balkanaca u svojim redovima.

Ukupan broj igrača s područja bivše države (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Slovenija) u novoj sezoni Serije A iznosi 57.

Najbrojniji su Hrvati, njih čak 20 zarađuje za hleb u prvoj italijanskog fudbalskoj ligi. Odmah nakon Hrvata dolaze Srbi, kojih je tek jedan manje u Seriji A, tačnije 19. Nakon Hrvata i Srba najbrojniji su Slovenci (9), zatim igrači iz BiH (5), Crnogoraca je dvojica, a čast Makedonije brani legendarni Goran Pandev.

Najviše Balkanaca igra u Laciju, gde ih je čak sedmoro. Posle Lacija s po šest Balkanaca dolaze Kjevo i Đenova. Zanimljivo, od 20 klubova Serije A, samo jedan klub nema nijednog igrača s prostora bivše države, a reč je o Bolonji.

Najveći broj Hrvata igra u milanskom Interu, Šime Vrsaljko, Marcelo Brozović i Ivan Perišić čine hrvatsku koloniju na „Giuseppe Meazzi“. Jednak broj ih je i u Kaljariju, Darijo Srna, Filip Bradarić i Marko Pajač.

Najviše Srba je u Kjevu, čak četvorica, Nenad Tomović, Strahinja Tanasijević, Ivan Radovanović i Filip Đorđević.

Ovo je definitivno sezona u kojoj će ljubitelji Serije A s prostora bivše Jugoslavije uživati u punom smislu te reči.

Od planetarnih zvezda poput Kristijana Ronalda, Maura Ikardija, Gonzala Iguaina, pa do čak 57 „naših“ igrača. ‘Calciomanijaci’, spremite se za nezaboravnu sezonu!

Komentari
Advertisements