Teodosić o odluci da ostane u NBA, reprezentaciji, Bogdanu, Bjelici, Jokiću…

Miloš Teodosić

Miloš Teodsić i naredne sezone igraće u NBA ligi, u dresu Los Anđeles Klipersa.

Virtuozni plejmejker je u razgovoru za „basketballsphere.com“, istakao da je želeo da ostane u najkvalitetnijoj ligi na svetu.

Ja sam imao do 24. juna opciju da biram da li da ostanem. Ali, mislim da je ova sezona u NBA specifična, velika većina klubova je popunjena i istrošeni su seleri-kepovi. Isto tako je i u Evropi, nije bilo mnogo klubova koji su mogli finansijski da odgovore. Mislim da je odluka da ostanem bila ispravna. Imam još godinu dana u Klipersima, pa ćemo da vidimo. Razgovarao sam sa Dokom onog trenutka kada su Klipersi odlučili da ostanem. Uloga će mi biti manje-više slična kao u prošloj sezoni. Generalno, ja sam jako zadovoljan bio minutima, posebno za prvu godinu. Ako bude isto, biću presrećan, rekao je Teodosić za „basketballsphere.com“.

Reprezentativac Srbije je govorio i o razlikama u shvatanju košarke preko bare i Evropi.

Postoje prednosti i jednog i drugog. U Evropi je ipak malo veći pritisak, svaka utakmica je pod moranjem, dok je u Americi drugačije. Poraz se drugačije prihvata. Navikavam se na to. Bilo mi je čudno na početku kada smo ređali poraze, a to se prihvatalo normalno. Sezona je duga 82 utakmice, mi smo imali probleme sa povredama.

Teodosić je prokomentarisao i ostale srpske igrače u NBA.

Bogdan je napravio veliku stvar prvo u Evropi, odigrao tri sezone u Fenerbahčeu, bio sjajan, ostavio lep trag i otišao u Ameriku gde je za prvu sezonu igrao prilično dobro. Mogao je malo više da šutira, imao je sva prava… Počeće valjda i on nekada da šutira. Sada mu je došao Bjelica, biće im lakše i lepše. Drago mi je zbog Nemanje, bio je u ekipi koja je nezgodna, sa trenerom koji igra sa šestoricom igrača. Mislim da će imati odličnu ulogu u Sakramentu i da će pokazati koliko vredi, da nije slučajno tamo. Igrama je zaslužio sve što je dobio, a tu ne pričam samo o finansijama, već o ulozi. Nije mala stvar da se ekipa pravi oko tebe, da si prva zvezda. Pri tom, Joka je izuzetno mlad. Njemu su se poklopile mnoge situacije.

Reprezentaciju Srbije u septembru očekuje novi „kvalifikacioni prozor“ za Mundobasket 2019, i dueli sa Grčkom i Estonijom. Teodosić još uvek nije siguran da li će moći da igra za nacionalni tim, iako želja nije sporna.

Koliko zavisi od mene, toliko i ne zavisi. Idem 19. avgusta u SAD. Mislim da su Klipersi spremni da me puste da igram jer dugo nisam imao utakmice, moja želja nikad nije bila sporna, ali to moramo da se dogovorimo. Nama je igranje za reprezentaciju usađeno još od mlađih kategorija, to je prioritet i nešto posebno. Nema dileme da li ćeš igrati, samo razmišljaš da li treba posvetiti leto sebi, da radiš, da budeš bolji… Ali, uvek je bila jača želja da se igra za reprezentaciju. Svima nama je državni tim pružio mnogo i pomogao većini u karijerama. Imaš potrebu i odgovornost da uzvratiš to. Moraš da budeš i uzor mlađima, da ne kažu: „Ako je Teo otkazao, mogu i ja!“ To nisam želeo da dozvolim, dodao je Miloš Teodosić.

Komentari
Advertisements