Đoković o Manarinu, Vimbldonu, sezoni, novim pravilima…

Novak Đoković

Novak Đoković imao je stomačnih problema tokom meča sa Adrijanom Manarinom, ali je uspeo da dođe do pobede nad fransuskim teniserom.

Đoković je pohvalio svog rivala uz napomenu da je nakon medicinske pomoći on sam zaigrao daleko bolje.

Igrao je dobro u prva dva seta. Ja sam se mučio i on je to koristio dobro. Nakon posete doktora počeo sam da igram bolje i došao do pobede. Pokušavam da osvojim ovaj Masters godinama i nadam se da ću to sada učiniti, rekao je Đoković.

Srpski as se osvrnuo i na četvti trijumf na Vimbldonu u karijeri.

Osvojiti Vimbldon je nešto specijalno. Pobedu sam sanjao od četvrte godine. Pobediti četvrti put tamo i podeliti tu radost sa svojom porodicom je nezaboravno.

Đoković je naglasio da je ova 2018. godina po mnogo čemu specifična i da je ne može porediti sa prethodne sezone.

Teško je porediti mnoge sezone. Drugačija je situacija ove godine. Imao sam operaciju i još uvek tražim sebe. Sezona na travi je bila sjajno. Znam da mogu da igram bolje. To je to, radiću jako i pametno i nadam se najboljem.

Najbolji srpski teniser govorio je i o budućnost tenisa i naglasio da mu se ne sviđa ovo ograničenje časovnikom prilikom servisa.

Iskreno smatram da za nova pokoljenja trebamo napraviti tenis dinamičnijim sportom. Mislim da će mlade to više interesovati nego da gledaju mečeve u pet setova. Za razliku od Federera ja bih voleo da se i Grend slemovi igraju na dva dobijena seta. Iskreno, ne volim ovo ograničenje vremenom prilikom servisa, dodao je Novak Đoković.

Komentari
Advertisements