Đoković u polufinalu: Raonić odličan, presudio furiozan finiš prvog i trećeg seta

Novak Đoković u Sinsinatiju

Novak Đoković – Miloš Raonić 2:1 (7:5, 4:6, 6:3)

Novak Đoković se plasirao u polufinale turnira u Sinsinatiju i došao na dva koraka od osvajanja jedinog turnira iz Masters serije koji nije uspeo da osvoji.

Novak je u četvrtfinalu bio bolji od sjajnog Miloša Raonića, a rival u polufinalu biće mu Marin Čilić.

Đoković je dobro počeo meč, sigurno je osvojio prvi gem, da bi u drugom imao čak pet brejk prilika da povede sa 2:0. Taj gem je trajao nešto više od 14 minuta, Raonić je uspeo da ga osvoji, a to kao da mu je dalo krila za natavak meča. Odlično je igrao Kanađanin, posebno je slajs udarcima mučio Novaka i u sedmom gemu je došao do svojih prvih brejk lopti u meču. Imao ih je četiri, četvrtu je uspeo da realizuje i povede sa 4:3, nakon čega je Novak iskalio bes na reketu.

Posle opomene od strane sudije i pauze između gemova Raonić je uspeo da dobije gem i povede sa 5:3, ali je od tog trenutka srpski teniser značajno podigao nivo igre i uz malu pomoć rivala osvojio naredna četiri gema i poveo sa 1:0 u setovima. Raonić je Đokoviću pomogao tako što je u desetom i dvanaestom gemu na brejk lopte napravio dve dvostruke servis greške pa je Novak posle 65 minuta dobio prvi set.

Drugi set je počeo praktično na isti način, sigurnim gemom koji je osvojio Novak i brejkom do kojeg je prvi stigao Raonić sa tom razlikom što je ovoga puta prednost uspeo da zadrži do kraja seta. Raonić je brejk napravio u trećem gemu, poveo sa 2:1 i do kraja seta fenomenalno servirao ne dozvolivši Srbinu nijednu priliku za brejk. Za razliku od prvog seta, kada je napravio par duplih servis grešaka u odlučujućim trenucima ovoga puta je odservirao pet as udaraca i par servi vinera u dva poslednja servis gema.

Raonić je i u trećem setu prvi stekao brejk prednosti, ponovo je poveo sa 2:1, ali je ovoga puta Novak već u narednom gemu uzvratio kontrabrejkom iskoristivši četvrtu brejk loptu u tom gemu. Do rezultata 4:3 za Đokovića igrači su čuvali svoje servise a onda je usledio brejk koji je odlučio pobednika. Imao je Raonić 40:30, ali je potom izgubio tri vezana poena, a ista situacija viđena je i u narednom gemu – Novak je od 15:30 vezao tri poena i realizovao prvu meč loptu.

Rival u polufinalu biće sedmi nosilac na turniru, Marin Čilić koji je savladao Pabla Karenja-Bustu sa 2:0.

Komentari
Advertisements