Đorđević o uzrocima poraza: Ovo nije način na koji smo trenirali

Aleksandar Đorđević

Srbija je poražena na startu druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a selektor Aleksandar Đorđević pokušao je da pojasni razloge poraza.

Đorđević je rekao da je protivnik igrao čvršće i na ivici faula, dok Srbija nije pokazala svoje pravo lice.

Čestitam Grčkoj na pobedi. Igrali su čvršće, sa više fizičke snage, u nekim periodima na ivici faulova, što je neophodno u ovakvim utakmicama da bi se došlo do pobede. Mi nismo pokazali svoje pravo lice. U napadu lopta nije išla dovoljno brzo, a to je nešto o čemu smo razgovarali i na čemu smo insistirali tokom priprema za ovaj meč. Ovo što smo večeras pokazali svakako nije način na koji smo trenirali i na koji treba da igramo, rekao je srpski selektor.

Nedostajala je i koncentracija u odlučujućim trenucima.

Mi smo već dugo tim koji beleži veliki broj asistencija po utakmici, često i 30, a večeras smo ih imali duplo manje u odnosu na naše standarde. To je nešto što moramo da vratimo našoj igri. U odbrani smo pravili greške, često u poslednjim sekundama napada protivnika, što je rezultat pada koncentracije, što je ubilo moral ekipi. Ipak, u poslednjoj četvrtini, kada je utakmica bila izjednačena, imali smo priliku, ali smo promašili lake šuteve, polaganje Jovića i zakucavanje Milutinova. Da smo realizovali ove napade, siguran sam da bi završnica bila potpuno drugačija. Psihički nismo uspeli da se povratimo posle ovih grešaka, dodao je Đorđević.

Komentari
Advertisements