Prva pobeda „orlova“, Afrikanci nas žestoko mučili u prvom setu

Srbija - Kamerun 3:0

Srbija – Kamerun 3:0 (30:28, 25:16, 25:17)

Odbojkaši Srbije upisali su prvu pobedu na 19. Svetskom prvenstvu u svojoj grupi C, koja se igra u italijanskom Bariju.

Srbija je savladala Kamerun sa 3:0 (30:28, 25:16, 25:17), a osim u prvom setu, koji smo osvojili tek posle sedme set lopte, u ostala dva nije bilo problema sa afričkom selekcijom, koja je u prvom kolu pobedila Tunis, ubedljivo 3:0.

Kombinovanu postavu suprotstavio je Afrikancima Nikola Grbić. Želja da se nosioci igre i naopterećeniji pojedinci, u utakmici protiv SAD-a odmore, bila je potpuno regularna, pošto nas je očekivao, na papiru lakši protivnik, ali se stvari nisu odvijale po planu.

Istina, počeli smo dobro, poveli sa 3:0, pa 6:1 i 8:3, ali sredinom prvog seta Kamerun polako hvata priključak zahvaljujući aktvnoj igri, ali i našim greškama. Luburić je smečom osvojio poen, ali ga je sudija pripisao Kamerunu, zato što je naš korektor gazio liniju, pa je bilo samo 13:11 za Srbiju. Posle drugog tehničkog tajm-auta Kamerunci su se razigrali, došli do izjednačenja i svom prvog, na sreću i jedinog, vođstva u setu 18:19. Pravimo tada seriju od 6:2 i stižemo do dve vezane set lopte, koje ne uspevamo da realizujemo zbog lošeg prijema Dražena Luburića. Igralo se zatim poen za poen, imali smo šest set lopti koje su Afrikanci spašavali, da bismo iskoristili tek sedmu zahvaljujući penalu Srećka Lisinca.

U drugom setu je bilo mnogo lakše, pa je okončan bez nepotrebne drame. Na početku je krenulo pomalo traljavo, ali kako je set odmicao, tako je Srbija igrala sve bolje, a prednost je rasla. Od dva do tri poena, koliko je iznosila na startu seta, došli smo na 16:11, a posle tehničkog tajm-auta i as servisa Lisinca, dolazimo do nedostižnih 20:12. Blokom smo stigli do osam vezanih set lopti, a ovog puta iskoristili smo prvu, 2:0 za Srbiju.

Treći set je odigrala potpuno nova postava u odnosu na onu iz meča sa Amerikancima. Izgleda da su se i Kamerunci istrošili u onom prvom setu, koji su odlično odigrali, pa i nisu pružili neki otpor. Odlučujuću prednost stekli smo na servis Jovovića, kada smo poveli sa 12:5. Većih uzbuđenja do kraja meča nije bilo, mada je Kamerun uspeo da smanji na 19:15, ali je i treći set pripao Srbiji, ovog puta sa 25:17, a tačku na i stavio je Milan Katić as servisom.

Najviše poena u našem timu upisao je Dražen Luburić 19, Petrić je imao 12, a Krsmanović 8. Po sedam su dodali Lisinac i Katić. U igru nisu ulazili Atanasijević, Podraščanin i Kovačević. Naš sledeći protivnik je Tunis, a meč je na programu u subotu od 17 časova.

Komentari
Advertisements