Mažić: Hrvati su sprečili da sudimo finale Svetskog prvenstva

Milorad Mažić

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić rekao je u intervjuu za ,,Nedeljnik“ da zbog plasmana Hrvatske u finale Svetskog prvenstva u Rusiji, našim arbitrima nije dodeljeno da dele pravdu na završnom meču turnira.

Nakon odličnog suđenja tokom čitavog takmičenja, kao i u minuloj sezoni kada je sudio finale Lige šampiona u Kijevu, Milorad Mažić je zajedno sa svojim pomoćnicima bio viđen i u finalu Svetskog prvenstva, međutim, plasman reprezentacije Hrvatske u finale je to sprečilo.

 Posle utakmice četvrtfinala, derbija Brazila i Belgije, otvorila su nam se skoro sva vrata, ali na kraju jedna nisu, na našu žalost. Nemojte pogrešno da me shvatite, ali neukusno bi bilo da dublje ulazim u tu temu. Istina je da svakako nismo mogli da sudimo finale, odnosno meč u kojem je akter hrvatski tim. Eto, to vam dovoljno govori – rekao je Mažić.

Najveći uspeh u karijeri je svakako gorepomenuto finale Lige šampiona koje je 26. maja sudio u Kijevu.

– Teško je opisati prvobitni osećaj kad smo saznali da ćemo suditi taj meč. Hiljade misli je spakovano u to delegiranje. U neku ruku dugo očekivano, a opet nepojmljivo. Emocije sa posebnim ukusom. Nezaboravne, a opet teško objašnjive. Finale Lige šampiona je kruna karijere, rada, odricanja, jednostavno dokaz da ste uspeli i da je sve imalo smisla. Moji prvi saradnici i prijatelji, Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, i ja verovali smo da finale mora biti naše. Nevažno kada, ono nam je pripadalo i hteli smo da ga zgrabimo svom snagom. I uspeli smo – kazao je Mažić.

Komentari
Advertisements