Raduljica: Ne treba da mislimo o onima koji nisu mogli biti tu

Košarkaš Srbije Miroslav Raduljica na utakmici Srbija - Gruzija 105:87

Centar Košarkaške reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica rekao je za grčku ,,Gazetu“ da izostanak pojedinih košarkaša iz nacionalnog tima može da utiče na ekipu, ali da o tome ne treba razmišljati.

Srbija je u četvrtak proažena od Grčke na Kritu rezultatom 70:63, pa će pobeda protiv Estonije u nedelju biti prioritet. Sinoć je prema Raduljici, nedostajalo nekoliko stavki kako bi ,,orlovi“ slavili.

 – Falilo je više energije i nismo igrali pametno. Nismo ispunili neke stvari koje smo se dogovorili – rekao je Raduljica za ,,Gazetu“ nakon meča.

Naši košarkaši su imali priliku da se približe liderima Grčkoj i Nemačkoj u kvalifikacionoj grupi, ali to nisu uspeli.

 – Ubeđen sam da ćemo se kvalifikovati na Svetsko prvenstvo u Kini. Sada smo imali šansu za priključak, ali nažalost nismo uspeli. Sada smo otišli korad unazad, ali nastavljamo da se borimo do kraja – poručio je Raduljica.

Novinare je zanimalo da li je izostanak Miloša Teodosića, Nikole Jokića i Bobana Marjanovića uticao na ekipu.

 – Igrali smo bez ovih igrača tokom većeg dela kvalifikacija. Kada igrate sa nekim četiri godine u dresu reprezentacije, naravno da vam nedostaju. Navikli smo da su neki od njih tu i da budemo tim. Možda jeste teže, ali ne bi trebalo to da analiziramo. Ovde su najbolji i ovo je naš nacionalni tim – kazao je Raduljica.

Komentari
Advertisements