Ivana Španović sa budućim šampionima

Ivana Španović sa budućim šampionima

Najbolja atletičarka Srbije Ivana Španović družila se danas sa mladim olimpijcima koji će od 6. do 16. oktobra predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama mladih.

Mladi sportisti koji borave u zajedničkom tening kampu pripremajući se za Buenos Ajres, imali su prilku da od iskusnog šampiona, kakav je Ivana Španović, čuju puno korisnih saveta.

Pored ostalog Ivana im je rekla:

– Važno je da uvez znate da možete bolje, ali i da budete realni po pitanju sebe, a ne prekomerno skromni. Pripreme su uvek duge i teške, biće puno uspona i padova, ali je najvažnije da se vi sami po pitanju sebe osećate dobro, da imate cilj i da vredno radite na tome da ga ostvarite. Prečica do uspeha definitivno ne postoji.

Ivana je govorila i o teškim trenucima, usponima i padovima, o povredama i kako je ona prevazilazila te trenutke:

– Imate pravo da imate loš dan i da vam se motaju loše misli po glavi i da vam manjka samopouzdanja, ali je važno da radite na tome da to prevaziđete sa ljudima koji su deo vašeg tima i vaša najveća podrška.

Ivana Španović

Mlade sportiste je interesovalo kako je u juniorskom periodu uklapala školu, treninge i takmičenje, kako se osećala kada je morala da se povuče iz finala Evropskog prvenstva zbog povrede, da li je razmišjala čime će sebaviti nakon aktivne sportske karijere, iz čega crpi motivaciju itd.

Karatistkinja Ivana Perović je po završetku radionice rekla:

– Bilo je sjajno iskustvo. Meni je puno značilo, a sigurna sam i ostalima. Nešto čega ću se sigurno setiti kada budem na takmičenju je ono što je Ivana rekla da veličina takmičenja jeste važna, ali da je najvažnije da uvek budemo fokusirani na sebe i svoj rezultat.

Na kraju druženja Ivana je mladim olimpijcima poželela sreću u Buenos Ajresu, ali i na svim narednim takmičenjima koja ih čekaju.

Sportistima i Ivani se u druženju pridružio i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Komentari
Advertisements