Đorđević i KSS u borbi za što jači sastav za naredni kvalifikacioni „prozor“

Aleksandar Đorđević

Srbija je savladala Estoniju u okviru kvalifikacionog „prozora“ za Mundobasket 2019, i sa skorom 5:3 čvrsto drži treću poziciju u grupi L, koja vodi na SP u Kini.

Pojavila se informacija da bi Bajern mogao da pusti Stefana Jovića i Vladimira Lučića za duel sa Izraelom u gostima u okviru narednog kvalifikacionog „prozora“. Đorđević se nada da će klubovi iz Evrolige imati sluha za potrebe nacionalnog tima i da će imati više igrača iz elitnog takmičenja na raspolaganju.

Razgovarao sam sa igračima i sigurno će KSS da se zahvali klubovima koji su pustili igrače, ali ćemo se truditi da probamo i sa nekim klubovima iz Evrolige koji imaju sluha, da puste igrače da odigraju bar jednu od naredne dve utakmice. Jako je bitna, recimo, prva u Izraelu, druga protiv ovde Grčke. Vodi se borba za treće mesto između tri ekipe, nas Gruzije i Izraela, rekao je Đorđević, a preneo sajt KSS.

Đorđević se osvrnuo i na situaciju sa igračima koji nisu zbog povreda mogli da nastupe u duelima sa Grčkom i Estonijom.

Dejan Todorović je povređen, čuo sam se sa njim. Dogovorili smo se da preskoči ovu akciju, promenio je klub, ali i da se priprema za naredne dve, kao što je bio i u prethodnim „prozorima“. Velika je žal i zbog Mačvana, svakodnevno se čujem sa njim. Tu je i povreda Birčevića, tek treba da vidimo šta i kako će biti, dodao je selektor Srbije.

Komentari
Advertisements