DRAMATIČNE SCENE U ITALIJI: Četiri kluba namerno suspendovali Seriju B!

Serie B SC Suspendiranje

Već dugo vremena fudbalski klubovi u Italiji bankrotiraju jedan za drugim, a prava drama nastala je poslednjim bankrotom tri drugoligaša: Ćesene, Barija i Avelina. Tako je regularnost Serije B dovedena u pitanje.

Serija B je godinama imala 22 kluba, ali bankrotom tri spomenuta kluba ostala je na manjem broju timova nego što to pravila dopuštaju – 19!

Fudbalski savez Italije brzo je reagovao i doneo odluku da se prvenstvo nastavi sa 20 klubova?! Međutim, ponovo je nedostajao jedan klub… Došlo se na ideju da u Seriju B uđe jedan trećeligaš, ali zahtevi za ulaskom u Seriju B redom su odbijani.

Zbog apsurdne situacije trećeligaši Pro Verćeli, Sijena, Katanija i Novara ujedinili su se Udruženjem fudbalera i podneli tužbu regionalnom sudu od kojeg su zatražili suspendovanje Serije B do daljnjeg, a u protivnom su zapretili štrajkom.

Na kraju su u tužbi uspjeli, Regionalni italijanski sud u Rimu odlučio je da suspenduje Seriju B sve dok nacionalni savez ne donese odluku koliko će se klubova takmičiti.

Jedno je sigurno, Serija B neće početi sa takmičenjem pre 9. oktobra!

Komentari
Advertisements