Obradović: Da ispravimo i dodamo neke stvari pred EP

Ljubomir Obradović

Ženska reprezentacija Srbije odigraće u sredu (Kočevje – 18) i subotu (Celje – 19 časova) dve prijateljske utakmice sa selekcijom Slovenije u okviru EHF nedelje u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, koje se u decembru održava u Francuskoj.

Selektor Ljubomir Obradović istakao je da će mečevi proriv Slovenije biti odlična prilika da njegove izabranice uđu u potrebav ritam pred naredne izazove i start Evropskog prvenstva.

Ženska reprezentacija Srbije nastupaće u grupi A na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, gde će joj rivali biti selekcije Švedske, Danske i Poljske.

Sve devojke su spremne osim Marije Čolić. Njena povreda zahteva sedam do deset dana pauze po mišljenju doktora, terapiju, tako da smo je oslobodili ovog prvog dela. Okupili smo se u EHF nedelji da neke stvari ispravimo, a neke i dodamo za ono što nas čeka na Evropskom prvenstvu. Čekaju nas tri teška i različita protivnika. Dankinje su na prošlom prvenstvu igrale duboku zonsku formaciju, 3-2-1 ili čak 1-5, imamo vremena da analiziramo. Poljakinje će sigurno igrati 6-0 odbranu, sa Šveđankama smo već igrali, znamo njihov kvalitet. Fokus priprema će biti na ove dve utakmice. Mečevi sa Slovenkama će poslužiti da proverimo šta smo sve uradili na treninzima, a onda se nadamo da se ni jedna devojka neće povrediti do novembra i početka završnih priprema, rekao je Obradović, a preneo sajt RSS.

Komentari
Advertisements