Mega dovela pojačanje iz AEK-a

Edin Atić Mega Bemax

KK Mega Bemax angažovao je novo pojačanje pred start sezone u ABA ligi.

Novi košarkaš srpskog ABA ligaša postao je Edin Atić, povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je prethodne sezone nastupao za solunski AEK.

Edin Atić je rođen 19. januara 1997. godine, visok je 201 centimetar i igra na pozicijama 2 i 3. Seniorsku karijeru je započeo 2013. godine u Sparsu iz Sarajeva odakle je posle 2 godine prešao u AEK. U grčkoj ekipi je proveo 3 sezone, s tim što je u prve dve bio na pozajmici u Sparsu i Trikali. Prošle sezone je za AEK u grčkom prvenstvu u proseku beležio 2.5 poena i 1.7 skokova za 9.5 minuta u igri dok je u FIBA Ligi šampiona u proseku imao 3 poena i 1.9. skokova. Atić će nastupao za juniorsku i mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine a prošle godine je debitovao i za A tim, stoji na sajtu Mega Bemaxa.

Veoma sam srećan zbog dolaska u Megu pošto je poznato koliko je ovo dobra sredina za mladog igrača. Svoju šansu na terenu želim da zaradim pre svega dobrim radom na treninzima. Timu sam se priključio pred sam početak ABA lige i daću sve od sebe kako bih se što pre adaptirao i mogao da pomognem timu da ostvari što je moguće bolje rezultate, rekao je Atić.

Foto: Mega Bemax

Komentari
Advertisements