Rukometaši u Zrenjaninu – prilika za podsećanje

Grad Zrenjanin i hala sportova “Kristalna dvorana” biće za dve nedelje domaćini utakmice muške reprezentacije Srbije, koja će u sredu, 24. oktobra ugostiti selekciju Belgije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje će zajedno organizovati Austrija, Norveška i Švedska.

Povodom predstojeće utakmice, Zrenjanin su juče posetili čelnici nacionalne rukometne federacije – predsednik Rukometnog Saveza Srbije Božidar Đurković, potpredsednik Mirko Butulija i generalni sekretar Mazlam Džemailoski. Oni su u Gradskoj kući razgovarali s gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim pomoćnikom Simom Salapurom, a prisustvovali su i predstavnici Rukometnog kluba “Proleter”, tehničkog organizatora ove utakmice.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, delegacija RSS obišla je i “Kristalnu dvoranu”, gde će reprezentacija Srbije i trenirati dva dana uoči utakmice, a utakmica Srbija – Belgija biće prilika i za podsećanje na neke značajne datume iz istorije rukometnog sporta na ovim prostorima. Naime, reprezentacija Jugoslavije je prvu utakmicu “pod krovom”, dakle u namenskoj sportskoj hali, odigrala upravo u Zrenjaninu, u hali “Medison”, 26. januara 1963. godine. Savladana je tada Norveška, visokim rezultatom 21:7.

Komentari
Advertisements